Een kaartje van … Lente Dames 2

In “Een kaartje van…” stellen Orcanen elkaar via een doorgeefkaartje een vraag. Dit maal aan de Lente Dames 2!

Hoe is de ARCO periode bevallen? 

De ARCO periode is ons allemaal heel goed bevallen. In de lenteperiode zijn we meteen in het diepe gegooid. In sneltrein vaart ga je veel trainen en borrelen. Met dertig mensen leer je ineens de hele vereniging kennen en de wedstrijden. In de ARCO periode maakten we alles opnieuw mee. We leerden heel veel leuke mede eerstejaars kennen en begonnen weer rustig aan met roeien. We konden weer meedoen aan al die leuke activiteiten die de lieve ARCO leden hebben georganiseerd. Eigenlijk zijn we gelukshebbers die twee keer een intro mee mochten maken. Helaas kwamen we er in deze periode ook achter dat roeien niet altijd samengaat met lekker weer. Wij zijn namelijk begonnen met roeien in de zon, met een lekker temperatuurtje en vooral geen regen. Dat was nu wel anders, toch zijn we nog steeds overtuigd en voelen we ons helemaal thuis op ORCA. 

Hebben jullie na het winnen van de lente bokaal smaak naar meer, willen jullie wedstrijd/clubroeien of liever een compoploegje? 

Na het eerste ARCO ploegje zijn we allemaal selectie gaan lopen. We zijn allemaal enorme fanatiekelingen dus zagen die uitdaging wel zitten. In de lenteperiode trainden we het zuur in onze benen met daarna ALTIJD het vervelendste deel van de training namelijk buikspierkartier (bah bah bah). Op de ergo hebben we weleens moeten dweilen omdat we het zo warm hadden. Toch heeft het ons gebracht naar een prachtige bokaal waar we heel trots op zijn. In de lenteperiode hebben we afgesproken dat we altijd “kotsend” over de finish zouden gaan. Dat motto zit er nog steeds in. 

Daarom gingen we vol voor de selectie. Toch kwamen een aantal tot de conclusie dat selectie roeien veel tijd kost. Dus helaas moest een groot deel afhaken maar we kunnen wel HEEEL trots vertellen dat Myrthe en Hannah in de club acht zitten van 2024!! Zij zullen op de wedstrijden fris in de boot zitten en wij gaan ze natuurlijk (waarschijnlijk brak) heel erg hard aanmoedigen. 

De anderen genieten nog in ieder geval van een jaartje compo roeien. Het motto is hard roeien en hard borrelen. We hebben nu samen een ploeg gevormd en zijn nu lekker hard en veel aan het trainen. Fanatiek zijn we nog steeds dus een bokaaltje winnen is nog altijd ons streven. Over de haalbaarheid zijn we nog niet uit. 

Zijn jullie nog veel met elkaar of echt meer je eigen weg in de vereniging aan het vinden?

We hebben allemaal hele leuke mede eerstejaars ontmoet. Toch zullen alle lenteleden elkaar vinden. Maandenlang was jij en 25 anderen de eerstejaars en moest je met elkaar en de ARCO jezelf redden. Je bouwt snel een hechte band op dus zal je ons vaak samen zien. Maar de ARCO periode meemaken maakte het nog gezelliger. We hebben allemaal nog meer nieuwe Orcanen ontmoet en dat maakt je lidmaatschap bij Orca nog leuker. Want stel je voor als we al deze eerstejaars allemaal niet zouden leren kennen?!


Dat was het weer. Bedankt voor het kaartje, Sophie! Wij geven ons kaartje graag door aan de dames clubacht van vorig jaar! We vroegen ons af:

  • Hoe hebben jullie het jaar clubacht ervaren? Aanrader?
  • Sommigen van jullie zijn gaan compo roeien, hoe bevalt het laagdrempelig trainen?
  • Hebben jullie misschien wat tips voor de nieuwe clubacht?