Tivoli Oudegracht; Een laatste eerbetoon

tivoli_logo

Door Robbert Groen

Naast alle feestjes en borrelavonden op Orca, is het soms natuurlijk ook leuk om in de stad een drankje te doen. Utrecht staat bekend om de vele studenten die op de donderdagavond gaan stappen. Wij van de Blikredaxi besloten om eens te gaan kijken welke kroegen het leukst zijn om buiten Orca te bezoeken. Dat de mate van het aantal gedronken drankjes het beeld over bepaalde kroegen kan beïnvloeden hebben wij niet meegenomen in ons oordeel. Er zijn wel een aantal referentiekaders bedacht waarbij er punten verdiend kunnen worden. In deze nieuwe rubriek ‘Kroegentocht’ zullen de komende tijd verschillende cafés de revue passeren. We zijn begonnen bij een gelegenheid die binnenkort niet meer zal bestaan zoals wij hem kennen, maar opnieuw zijn deuren zal openen op de Vredenburg: Tivoli Oudegracht. De beoordeling zal dan ook zeker op de nieuwe locatie nog een keer gedaan moeten worden. 

Bier prijs 5/10

Op Orca betaal je voor één biertje 1,25. Een erg fijne prijs voor de arme student. Er is onderzocht dat de gemiddelde bierprijs in onze stad 2,25 bedraagt. Dit is de maximale prijs voor een voldoende normering. Hier zit de Tivoli met zijn 2,50 helaas boven. Een voordeel  hiervan is dat je niet met een enorm volle portemonnee of broekzak aan kleingeld komt te zitten. Al vind ik het persoonlijk altijd erg fijn om er de volgende ochtend  achter te komen dat ik nog precies genoeg kleingeld over heb om een ontbijt te halen. Dit daargelaten ,scoort de Tivoli op de bierprijs toch een onvoldoende aangezien deze toch aan de hoge kant is. 

Bediening/personeel 7/10

Er zijn twee belangrijke maatstaven voor goed personeel. Ten eerste wil je het liefst zo snel mogelijk geholpen worden. Ten tweede is het mooi meegenomen als het personeel er goed uitziet. Ik begreep uit betrouwbare bron dat dit voor sommige mensen een reden is om specifieke kroegen te bezoeken. Iemand op uiterlijk beoordelen is lastig en ik vind  dan ook dat ik hier geen oordeel over moet geven. Iedereen heeft zijn eigen schoonheden, ook al zien verscheidene mensen deze vaak niet op het eerste gezicht. Om teug te komen op de beoordeling: Tivoli heeft drie bars in de benedenzaal waar je drinken kan halen. Hierdoor ligt het ook aan jezelf hoe snel jij je drankje krijgt, er is genoeg keuze. Je werd dan ook vrij snel geholpen door het hardwerkende doch vriendelijke personeel. Wat één van onze redactieleden wel opviel is dat je hier niet kon pinnen aan de bar. Dat onze voorzitter het hierom snel op een lopen zette met het bier, zijn arme redactielid achterlatend bij de bewaking, daargelaten. Ondanks dit mankement bij de bar, toch nog een ruim voldoende voor het personeel van de Tivoli.
N.B. De glazenhalers werkten ook erg hard om de dansvloer zo leeg mogelijk te houden.

WC 9/10

Niks fijner dan tussen het drinken door even naar de wc te gaan. Weer even die ruimte creëren voor het volgende drankje. Hierbij is het een groot voordeel als de wc’s niet overlopen, je niet in een rij hoeft te staan, jij je handen in een schone wasbak kan wassen en weer met een frisse adem de dansvloer kan betreden. Dit laatste is overigens niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor je metgezel(len). Dat je hier dan voor zou moeten betalen heb je er soms wel voor over. Nu heeft Tivoli dit bij de mannen wc’s goed geregeld. Zo hoefde ik niet te wachten, zagen de wc’s er relatief schoon uit, kon ik rustig mijn handen wassen met zeep en als klap op de vuurpijl lagen er ook nog pepermuntjes bij de uitgang. Dit verleidde mij er wel toe om toch maar die ene euro neer te leggen als een compliment aan de toiletjuffrouw/meneer. Omdat de vrouwen wc voor mij verboden terrein is, heb ik deze niet van binnen kunnen bewonderen. Voor de wc een negen van de tien.

Sfeer 8/10

De sfeer bij de Tivoli is voor elk wat wils: iedereen is welkom. Zo zagen wij bij binnenkomst een man van ruim in de veertig nog lekker losgaan. Je krijgt de ruimte om lekker je eigen ding te doen. Als jij het leuk vindt om rustig met een biertje te chillen en naar mensen te kijken kan dit in de bovenruimte. Maar als jij lekker los wil gaan was hier op de begane grond meer dan genoeg ruimte voor. Daarnaast is ook de muziek erg divers en met een grote VJ op de achtergrond kan je ook altijd kijken hoe je op deze muziek kan dansen. Hier scoort de Tivoli dan ook goed op.

Bonus +0.5

Het is altijd mooi meegenomen te weten dat je jas veilig en schoon wordt opgehangen in een garderobe. Dit kan bij Tivoli voor slechts 1 euro. Hier scoren zij dan ook een half bonuspuntje op. Een gratis garderobe is natuurlijk nog mooier.

Conclusie

Overal genomen was de laatste avond van de Tivoli Oudegracht een leuke en gezellige avond. De bierprijs ligt hoog, maar de goede sfeer, het leuke personeel en de snelle bediening compenseert dit ruimschoots. Veel Orcanen hebben hier mooie avonturen en avonden meegemaakt. Wij zijn dan ook erg nieuwsgierig welke verhalen gecreëerd worden op de nieuwe locatie te Vredeburg.  Als eindcijfer krijgt de Tivoli Oudegracht een ruim voldoende, namelijk een 7,7.