Luzern World Cup 2015

Met de felle zon boven ons hoofd en onze blik op de grootste en sterkste roeiers ter wereld was ik een klein jaar geleden aan het zwemmen in een groot meer bij de start van de World Cup Luzern 2014. Vorig jaar werd er een eerste echte Orca-Luzernreis georganiseerd en dit was, op het weer na, een groot succes! De reis begon op Orca, waar iedereen zich klaar maakte voor de bustrip om in een zonovergoten (hoopten we) Zwitserland aan te komen en de World Cup 2014 te kunnen bezoeken. Dit jaar zal de Luzernreis van 10 tot 12 juli plaatsvinden en wij zijn nog op zoek naar enthousiaste Orcanen om hét Orcaweekend van het jaar te organiseren.

Stel je voor: vier dagen bier, zon, gezelligheid en feesten in een schuur van een boer, kampvuurtjes en samen kijken naar hard roeien. Een mooie afsluiting van het college- en Orca-jaar. Bij de World Cup Luzern strijden de beste roeiers  van de wereld om medailles en punten voor het World Cup klassement. Dit ware roeispektakel vindt plaats op een prachtig meer, net buiten de mooie Zwitserse stad Luzern. Als roeifan heb je de mogelijkheid te zwemmen in het meer, waarbij je je kan verzekeren  van de beste plek om naar de start van deze wedstrijd te kijken. Een unieke ervaring: in je zwembroek kijken naar de meest brute startjes! Lopend langs de baan kan je je verwonderen over de grote biceps van de Amerikaanse zware mannen, de Australische blonde goden en vele afgetrainde, zongebruinde lichamen. Maar ook buiten de roeiers om is het genieten. Met honderden studenten in bikini (of vooruit, een zwembroek), en Jorien in tangaslip, kijk je je ogen uit.

Samen met Gyas, Skøll en Proteus kamperen we goede gewoontegetrouw op een grasveld bij een boer, waar iedereen z’n eigen tent op kan zetten. Dit veld is op loopafstand van de roeibaan, en ook de stad Luzern is goed bereikbaar. Eén weekend per jaar verandert deze boerderij in het walhalla van de Nederlandse studenten en roeiliefhebbers. ‘s Avonds is er een groots kampvuur, vele spellen, en met alle studenten bouwen we samen een groot feest. Daarnaast is er de mogelijkheid om op zondagavond, als de World Cup ten einde loopt, te gaan stappen in het centrum van Luzern, omringd door de beste roeiers van de wereld. Een bijzondere mogelijkheid om met je grote helden biertjes te drinken in de beroemde Pickwick Bar en een dansje te wagen in de Loft.

De commissie Luzern is nog op zoek naar Orcanen. Lijkt het je leuk om deze vette reis te organiseren? Stuur dan een berichtje naar secretaris@orcaroeien.nl. Heb je interesse om mee te gaan op deze reis, houd de berichtgeving dan goed in de gaten, want er zal maar een beperkt aantal plekken zijn.

De luzernreis in het kort:

– Kamperen bij de boer
– Orca-busreis, vertrek: donderdag tot maandag
– World Cup 3
– Uitje met veel Orcanen, Skollies, Proteërs & Gyanen.