Winters weekend in Delft

Het was weer een enerverend weekend. Een weekend dat misschien wel alle voortekenen had van uitdagingen, met al een gestrande botenwagen van Thêta op vrijdag.

4dd360fbfa97641da2b9fa208cb384d1
Gelukkig stonden onze zware vrienden op zo’n 800m van Orca dertien boten over te laden naar de snel ingevlogen bowa van Proteus. Helaas werkte op zaterdag het weer niet mee, waardoor de roeiers verplicht werden tot vrijnemen en de geplande sparsessie over 5km een dag werd uitgesteld. Vandaag was het weer dan toch een stuk beter. Onder het waterige zonnetje roeiden onze middengroep dames en zwaren hard over de schie terwijl de coaches langs de wal glibberde op glad wegdek. Gelukkig bereikten iedereen de finish, al nam een enkeling een pauze in het riet. Vanmiddag werd, gewapend met zonnebril, nog een baantje op de spiegelgladde schie geroeid en kunnen we al met al terugkijken op een geslaagde intraingstest bij onze blauwe vrienden in Delft.

038c25b78dfabb23cab23682b02ebe09

Ondanks bevroren loopplanken die even werden ontdooid met een föhn, liggen alle bootjes weer veilig in de loods. Maar let op, ook voor de loods op Orca is het een ijsbaan! Dus mocht je morgenochtend dit gebied betreden, vergeet dan vooral niet uw ijzers onder te binden.