Voorbeschouwing – 46ste Heineken Roeivierkamp

Mocht je het nieuws niet helemaal hebben gevolgd, de graaicultuur is terug. Het meest voor de hand liggende voorbeeld is ING topman Ralph Hamers. Maar denk bijvoorbeeld ook aan Kevin Spacey en Harvey Weinstein. En de sport blijft niet achter, getuige Koning Kjeld en übermensch Wüst die hebberig medailles graaiden in Korea. Is de trend gezet?

Als we naar de aandelen van Heineken kijken zou dat wel eens een goede indicatie kunnen zijn voor de vorm van Orca (Figuur 1, AEX): Dit suggereert dat het hoogtepunt van de piek van Orca samenvalt met de Heineken roeivierkamp. Zo te zien hebben onze vrienden van de AEX er in ieder geval vertrouwen in. Hieronder bespreken wij de Orca portefeuille.

Figuur 1. Koers van Heineken aandelen op de AEX index.
Figuur 1. Koers van Heineken aandelen op de AEX index.

De terugkeer van de voorbeschouwingscie valt toevalligerwijs samen met de opening van het seizoen van de clubachten. De gong van de H4K is de DCL8. Zij starten in een veld van maar liefst 22 ploegen en zullen zich zaterdag bij de eerste 15 moeten roeien om door te mogen op zondag. Net zoals in de financiële wereld wordt ook hier wel eens valsgespeeld: Ex-wedstrijdroeiers mogen ook gewoon in dit veld meedoen, wat een extra uitdaging betekent voor onze twee ploegen die uitkomen in dit veld. Ook voor de HCL8 wordt het een druk veld met 26 ploegen, dus zij zullen ook gelijk moeten laten zien wat ze waard zijn. Net als bij de cryptocurrency is het van belang dat je op het juiste moment instapt. Heb jij gevoel voor ritme? Neem dan contact op met Evert of Guus.

Voor de heren veteranen (A) geven wij een winstwaarschuwing. In dit veld starten vele oud-Olympiërs, zoals Nanne Sluis, Geert Hemmenga, Meindert Klem en natuurlijk Orca erelid Geert Cirkel. De Orca-combi odz “trainen is voor talentlozen” is goede gewoonte getrouw sterk op de korte afstand dus er is van alles mogelijk. Voor de echte liefhebbers: meer (oud) Orcanen zijn te bewonderen in onder andere de Zwolsche-combi (Merijn van Oijen en Sjoerd Hamburger) en Spaarne (Martijn Top). Bij de dames veteranen zijn er Orcanen op de stuurposities te bewonderen. Lotte Lintmeijer en Wieke de Haan zullen de strijd aan gaan in de dames veteranen (C) dubbelvier. Het belooft een spannende strijd te worden. Een belangrijke les voor alle veteranen velden: resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Handel met voorkennis: bedrijfsacht Hilhorst start in een veld van vier ploegen dus dat is een vrijwel zeker blik. Dat komt goed uit, aangezien voor het bedrijfsveld een flinke extra bonus op de overwinning staat.

Bij de lichte ploegen geldt: hoog risico, hoog rendement. De EJLD lieten op de winterwedstrijden al zien dat ze meedoen voor de winstuitkering in de vorm van klassementspunten. Natuurlijk wordt de inzet verhoogd op de Heineken, maar de vraag blijft: wat doet de koers met deze ploeg? De eerstejaars Orca dames hebben een naam hoog te houden op de Amstel. Wij verwachten dat EJD in de traditie van vele overwinningen zal treden. Het feit dat deze ploeg helemaal fit aan de start verschijnt, is alvast een goede prognose.

Vele ouderejaars combinatie ploegen zijn vergelijkbaar met de beursgang van social media bedrijven: op papier ziet het er veelbelovend uit, maar de praktijk blijft afwachten. Hoe dan ook, de ploeg met Tosca Ketler is niet alleen op papier sterk maar ook zeker op de ergometer. Als de dames in de haal ook klikken, is de overwinning een zekerheid.

Vuurwerk kunnen we als vanouds verwachten bij de dames eerste divisie. Het sterk bezette veld kent een hoog risicoprofiel: alle boten zijn gevuld met Olympiërs en andere leden uit de KNRB ploegen. Het is duidelijk dat hier de grote spelers met het grote geld zitten. Niets is zeker, het zal afhangen van de vorm van de dag en de trainingsuren die de verschillende ploegen hebben gemaakt. Een treetje lager in het dames tweede divisie veld starten de MGD aangevuld met lichte dame Joan en ervaren kracht Fleurine. Deze mix van ervaren roeisters met enthousiaste fitte meiden kan zomaar hoge ogen gooien.

Na de beurscrach in Delft kan de koers van EJL slechts stijgen. De heren zullen erop gebrand zijn punten mee naar Utrecht te nemen.  Is de conversieperiode van drie weken lang genoeg geweest? Winst wordt hoe dan ook gepakt op de kortste afstanden, inzetten kan nu! EJZ liet in Delft zien dat ze mee kunnen met de top, op de Amstel zullen ze moeten laten zien dat ze ook om het podium mee kunnen doen. Het zal snel blijken dat de prestaties van Asopos en Euros in Delft slechts een bubbel waren, dus grote winstkans voor onze zware mannen.

De voorbeschouwingscie gaat all-in op de Duitse degelijkheid op slag uit de MGL, uitkomend in het lichte heren tweede divisie achten veld. Wellicht is het toch verstandig een extra verzekering af te sluiten, aangezien er een samenwerking met de blauwe buren wordt aangegaan (zie Figuur 2).

Figuur 2. Koers van de aandelen Blauwe Buren op de beurs van New York.
Figuur 2. Koers van de aandelen Blauwe Buren op de beurs van New York.

Fris op de markt is de acht van OJZ. Met 25% familiekapitaal weten wij wel naar wie de eventuele winst wordt uitgekeerd. Het gevoel vanuit de boot is positief, maar de koers blijft onvoorspelbaar. Concurrentie voor de winst verwachten wij van de ploeg onder leiding van succescoach Diederik Simon, Nereus.

Kortom, de beurs fluctueert. Beleggen blijft een risico. Een van de weinige zekerheden: Het wordt een mooi weekend. Kom genieten van het spektakel bij het Orca Honk bij de brug van Berlage (die van de Beurs).

De kleine lettertjes. Over ontvangen dividend moet belasting betaald worden. In Nederland is het tarief voor dividendbelasting 15%. Bedrijven houden die belasting zelf in over het dividend dat ze uitkeren. In Nederland geregistreerde beleggingsfondsen hoeven deze belasting niet te betalen. Omdat beleggers die in deze fondsen beleggen wel belastingplichtig zijn, houden fondsaanbieders de videndbelasting in. Als belegger in die fondsen kun je die ingehouden belasting verrekenen met de te betalen inkomsten- of vennootschapsbelasting. De waarde van uw belegging kan stijgen of dalen. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Informatie over de prestatie van een effect of de onderliggende financiële waarde heeft altijd betrekking op het verleden. De waarden en prijzen zoals weergegeven in deze voorbeschouwing hoeven niet noodzakelijkerwijze de actuele waarde of prijs te reflecteren op de markt, waarop de gebruiker mogelijk voornemens is om een bepaald effect te kopen of te verkopen. Daarnaast kunnen prijzen voor transacties met een bepaalde omvang afwijken van de waarde of prijzen zoals weergegeven in deze voorbeschouwing of de actuele prijzen op de relevante markt. Sommige effecten van deze voorbeschouwing kunnen gebruikmaken van leverage-mogelijkheden, waardoor fluctuaties in de prijs of waarde van het effect extremer kunnen zijn dan de koers- of prijsontwikkeling van de onderliggende financiële waarde. We wensen jullie een top weekend toe. Houdoe. Uw voorbeschouwingscie.