Een kaartje van… Imke Wollenstein

In “Een kaartje van…” sturen Orcanen elkaar een kaartje met een doorgeefvraag. Naar aan leiding van Laura’s vraag ligt het kaartje nu bij Imke: hoe gaat het coachen en roeien deze tweedejaars Orcaan af?

Heey Laura,

Wat super leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt op Orca. Ik vind het heel tof dat je door te skiffen, coachen, roeien met je eigen ploeg en bij commissies te gaan zoveel mogelijk uit Orca haalt! Zelf ben ik heel erg dankbaar vorig jaar de complete Orca ‘experience’ te hebben kunnen ervaren met borrels, cantussen en feesten en ik hoop dat ook jij dit leuks allemaal snel mag meemaken.

“Ik vind de vooruitgang van mijn coachploeg vooral leuk, ook al blijft de juiste riem bij het juiste boord nog wel lastig soms!”

Je vroeg me naar hoe ik het vind om te coachen. Daar kan ik heel kort over zijn; ik vind het namelijk super leuk! Samen met mijn ploeg coach ik een eerstejaarsdamesploeg en dat doe ik met veel plezier. Ik vind het super fijn om na een dag met online colleges en lessen een reden te hebben om op mijn fiets te stappen en naar buiten te gaan. Daarnaast is het natuurlijk ook gezellig en is het coachen een goede manier om wat extra Orcanen te leren kennen. Wat ik tot nu toe vooral leuk vind aan het coachen is dat je heel duidelijk vooruitgang ziet. Waar de ploeg eerst nog hulp nodig heeft met de boot in het water leggen, varen ze nu zonder problemen zelf weg, ook al blijft de juiste riem bij het juiste boord nog wel lastig soms 😉 Verder is het ook leuk om te zien dat het roeien zelf steeds beter gaat. Het idee dat ik daar wat aan mee geholpen heb vind ik heel tof.

Wat ik wel eerlijk moet bekennen is dat mijn coachskills absoluut nog niet je van het zijn, maar ik doe mijn best. Als tweedejaars Orcanen hebben we natuurlijk vorig jaar maar een half jaar gehad waarin we konden trainen en ook had ik met mijn ploeg de pech geen coaches te kunnen bemachtigen. Dit heeft ons er gelukkig niet van weerhouden vaak in de boot te stappen, maar de technische puntjes zijn op het moment mogelijk niet mijn sterkste punt. Nu hoop ik dit met mijn inzet en enthousiasme ruimschoots te compenseren en samen met mijn ploeggenoten denk ik dat we een heel eind komen!  

“Nu ik ben begonnen met trainen in een gladde boot, met coach, en ik begonnen ben met skiffen, kan mijn leercurve alleen met een stijgende lijn omhoog gaan!”

Wat het coachen betreft, kan mijn leercurve dus enkel in een stijgende lijn omhoog gaan. Ik denk ook zeker dat dit het geval is nu we begonnen zijn met trainen in een gladde boot, mét coach en ik zelf onlangs begonnen ben met skiffen. Daarnaast heb ik nog het Coachboek van 90 pagina’s om te doorploegen. Dit, en de informatie op Orcawiki, is zeker een aanrader voor mijn mede meer onervaren coaches!

Ik hoop nog een mooi (coach)jaar tegemoet te gaan op Orca. Misschien wel met wedstijden, dat zou helemaal top zijn en anders sowieso met veel gezelligheid en leermomenten!

Ik geef het kaartje door aan Claartje Rieter. Nu heb ik zelf niet de selectieperiode doorlopen en omdat er toen nog niet geroeid kon worden ben ik heel benieuwd hoe je het hebt ervaren!