Een kaartje van… Lotte Lintmeijer

 
Beste bestuur ’12-’13,
 
Ik heb het geluk dat ik mijn studie (Psychologie) en mijn hobby kan combineren in een PhD aan de VU. Samen met de TU Eindhoven, TU Delft en de roei- en zwembond kijk ik naar het optimaliseren van propulsie (red. ) bij roeiers en zwemmers. Ik onderzoek hoeveel van het (potentieel) vermogen van een roeier nuttig wordt besteed aan snelheid en hoeveel van dit vermogen verloren gaat aan het in beweging brengen van water bij het afzetten van de boot en aan snelheidsfluctuaties.  Een innovatieve smartphone-applicatie zal feedback geven over deze vermogenstermen met als doel dat een roeier uiteindelijk efficiënter en harder gaat roeien op bijvoorbeeld de Olympische spelen. In de eerste studie kijken we of we met behulp van deze applicatie feedback kunnen geven over het vermogensverlies door snelheidsfluctuaties. Vaak hoor je een coach bijvoorbeeld roepen dat een roeier de boot beter moet laten doorglijden. Dergelijke instructies gaan wij proberen te ondersteunen door, via de app, aan de roeier terug te koppelen hoeveel energie hij verliest aan snelheidsfluctuaties. Met deze informatie denken wij dat een roeier efficiënter gaat roeien.
 
Voor het onderzoek ben ik nog opzoek naar enthousiaste skiffeurs (wedstrijdniveau) die deze applicatie willen testen. Geïnteresseerd? Stuur een mail naar l.l.lintmeijer@vu.nl.
 
Groetjes,
 
Lotte Lintmeijer
Coach Dames ’10, Zwaar ’11 en MGZ ’13
 

Lotte

 

Lotte stuurt een kaartje naar David Hoogendoorn (Zwaar ’14), met daarin de vraag:

“Gelukkig ben je, na het viertje in 2011 en wat coachjaren, weer gaan selecteren en ben je een ijzersterke aanvulling voor Zwaar 2014. Mijn vraag aan jou: Wat heeft jou doen besluiten om het na een aantal jaar toch nog een keer te proberen en hoe de selectie voor je was.”