Luzern World Cup 2014

Met de felle zon boven ons hoofd en onze blik op de grootste en sterkste roeiers ter wereld waren wij aan het zwemmen een klein jaar geleden in een groot meer bij de start van de World Cup Luzern 2013. ’s Avonds, onder het genot van enkele lekkere koude biertjes, vroegen wij ons af waarom wij hier niet met meer Orcanen waren. Op deze avond zijn de eerste stappen naar de commissie Luzern gezet. Een maandje later vroeg Annelie (voorzitter 2012-2013) ons om deze plannen uit te breiden en officieel een commissie op te richten. Dus vanaf dit jaar een primeur: de eerste Orca-busreis naar Luzern van 11 t/m 14 juli 2014. Een commissie met één doel voor ogen: de vetste, tofste, gaafste Luzern-reis organiseren om met vele Orcanen onze eigen toppers aan te moedigen!

Stel je voor: vier dagen bier, zon, gezelligheid, feesten, kampvuurtjes en kijken naar hard roeien. Een mooie afsluiting van het college/Orca-jaar. Bij de World Cup Luzern strijden de beste roeiers  ter wereld om medailles en punten voor het World Cup klassement. Dit ware roeispektakel vindt plaats op een prachtig meer, net buiten de mooie Zwitserse stad Luzern. Als roeifan kan je zwemmen in het meer, waarbij je je kan verzekeren  van de beste plek om naar de start van deze wedstrijd te kijken. Een unieke ervaring: in je zwembroek kijken naar de meest brute startjes! Lopend langs de baan kan je je verwonderen over de grote biceps van de Amerikaanse zware mannen, de Australische blonde goden en vele afgetrainde, zongebruinde lichamen. Maar ook buiten de roeiers om is het genieten. Met honderden studenten in bikini (of vooruit, een zwembroek), en Bouwe in tangaslip, kijk je je ogen uit.

Samen met Gyas, Skøll en Proteus kamperen we goede gewoonte-getrouw op een grasveld bij een boer, waar iedereen z’n eigen tent op kan zetten. Dit veld is op loopafstand van de roeibaan, en ook de stad Luzern is goed bereikbaar. Eén weekend per jaar verandert deze boerderij in het walhalla van de Nederlandse studenten/roeiliefhebbers. ‘s Avonds is er een groots kampvuur, vele spellen, en met alle studenten bouwen we samen een groot feest. Daarnaast is er de mogelijkheid om op zondagavond, als de World Cup ten eindeloopt, te gaan stappen in het centrum van Luzern, omringd door de beste roeiers van de wereld. Een bijzondere mogelijkheid om met je grote helden biertjes te drinken in de beroemde Pickwick bar en een dansje te wagen in de Loft.

De commissie Luzern bestaat uit: Tirza Huisingh, Peter Oerlemans, Bouwe Meijer, Machteld Vergouw, Maaike van de Meulen, Tim Marringa en Romy Verschoor. Je kunt ons aanspreken  met al je vragen over Luzern of je kunt een mailtje sturen naar: luzern@orcaroeien.nl. Via dit emailadres kan je je ook inschrijven voor de reis. Geef hierbij aan met hoeveel mensen en tenten je bent! Wees er snel bij, want vol=vol!

De Luzernreis in het kort:
– Kamperen bij de boer
– Orca-busreis, vertrek: donderdagavond 10 juli, terugreis: maandag 14 juli
– World Cup III
– Kosten: ongeveer 60 euro (dit is inclusief busreis en biertjes voor één avond, exclusief camping)
– Stappen in de Pickwick bar en de Loft
– Verrassingsuitje op zaterdag, voor wie wil
– En niet te vergeten: bier