Dinsdagavond poema avond

Door Robbert Groen 

Het alcoholpercentage in ons bloed is niet van invloed geweest op ons oordeel. Voor de beoordeling hebben wij een paar referentiekaders, waarvoor punten gescoord kunnen worden. Vandaag was de Poema aan de beurt.  Op dinsdagavond is het international students night, eens kijken wat een van Utrechts bekendste technotenten voor onze buitenlandse medestudenten in petto had.

poema

Bierprijs 7/10

Op Orca betaal je voor één biertje 1,25, wat natuurlijk een erg fijne prijs is voor de arme student. Nou is onderzocht dat het gemiddelde biertje in het café hier in onze mooie stad 2,25 per biertje is. Dit is dan ook de maximale prijs voor een voldoende normering. Bij de Poema is de bierprijs dan ook meer dan redelijk, namelijk 1 euro tot twaalf uur en daarna gaat die iets omhoog tot €1,70. Ondanks deze lage prijs probeerde onze voorzitter weer gratis bier mee te nemen, wat hier natuurlijk bijna overbodig is. De poema scoort hier dan ook een ruime voldoende op.

Bediening/personeel 7/10

In de Poema heb je drie bars; twee bij de dansvloer en één daarbuiten. Bij de bars op de dansvloer is het redelijk druk, wat ook logisch is  omdat je zo min mogelijk wilt lopen voor een nieuw drankje. Hier staat hardwerkend personeel achter en je bent dan ook snel geholpen. Overigens scoort de bediening ook op andere aspecten hier een ruime voldoende, if you know what I mean…

WC 7,5/10

Niks fijner dan tijdens het drinken even naar de wc gaan (haha why..), om weer even ruimte te creëren voor dat volgende drankje. Hierbij is het ook een groot voordeel als de wc’s niet overlopen, je niet in een rij hoeft te staan, jij je handen in een schone wasbak kan wassen en weer met een frisse adem door eventuele pepermuntjes de dansvloer kan betreden. Dit laatste is overigens niet alleen fijn voor jezelf maar ook voor je metgezellen. Nou heeft Poema dit bij de mannen wc’s goed geregeld. Zo hoefde ik niet te wachten, zagen de wc’s er relatief schoon uit, kon ik rustig mijn handen wassen met zeep. In vergelijking tot de Tivoli lagen hier helaas alleen geen pepermuntjes en keek het personeel bij de WC erg chagrijnig naar alle mensen die naar binnen gingen. Dit zorgt er dan ook voor dat de beoordeling een stukje lager is dan bij Tivoli.

Sfeer  2/10

De enige onvoldoende die deze avond gescoord werd (afgezien van een totaal mislukte ‘move’ die een van mijn metgezellen op een meisje deed) is voor de sfeer. Dit had alles te maken met de falende dj’s van de avond. Want wat waren die slecht zeg! In Enschede heb je een kroeg die van elk nummer alleen de eerste 30 seconden afspeelt omdat ze te skeer zijn om voor de vergunning voor volledige liedjes te betalen. Nou, de poema had heel erg veel weg van deze Tukkerse kroeg. Vaak haalde de dj die 30 seconden niet eens trouwens, maar koos hij gewoon het aller slechtste moment om te switchen, en dan liet hij dat ook nog eens opvolgen door een liedje dat daar totaal, maar dan ook echt totaal, niet op aansloot. Zo blijkt maar dat een (verder op zich prima) avond echt geruïneerd kan worden door een afgrijselijk draaiende disjockey. En hoewel ik best wat prima techno-feestjes in de Poema heb meegemaakt, geeft deze amuzikale avond toch een beetje een vieze nasmaak aan deze ondergrondse club.

Bonus +0.5

Het is altijd mooi meegenomen als ik weet dat mijn jas veilig en schoon wordt opgehangen in een garderobe. Bij de poema krijg je zelfs een kluisje met eigen sleutel. Dit is wel erg praktisch, want je kunt echt hele vliegtuigkoffers met jassen in deze kleine kluisjes proppen. Daarnaast kan je ook gelijk de dingen die je even niet bij je wilt houden veilig opbergen, bijvoorbeeld je sporttas voor het geval je direct van een heerlijke Orca-training bent gekomen.  Een half punt bonus voor de kluisjes.

Conclusie

De Poema is op de dinsdag een begrip in Utrecht en dat is toch eigenlijk ook wel erg mooi. Het idee van de internationale studentenavond is mooi en creatief en dit brengt de verschillende studenten in Utrecht samen. Internationale relaties zijn hier vast uit voortgekomen. Het is wel aan te raden dat de Poema eens goed gaat kijken naar de dj’s, want op dat punt is flink ruimte voor verbetering. Ik hoop dat deze kritiek aan de Poema besteed is, want anders zullen ze echt geen goed cijfer van het Blikredaxi-rating-systeem krijgen.   Op dit moment staat het cijfer op een 6.4.