Anti-kater ontbijt voor de uittraining

Door Anoniem

Je kent dat gevoel wel. Dat gevoel dat je ’s ochtends opstaat of een poging tot opstaan waagt en dat je hele lichaam protesteert. Je hoofd viert op eigen houtje nog even een deep house feestje, de geluiden van die nacht weergalmen in je oren en je hersens weigeren mee te werken aan het ophalen van herinneringen: je bent moeilijk brak. Een blik in de spiegel werpen is op dat moment geen verstandige keus. Maar hoe nu verder?

Er bestaat een variëteit aan mogelijkheden waar je op dat moment uit kunt kiezen. Ga je een rondje hardlopen om de dag nog enigszins fit te beginnen (al dat bier in je buik lost zich immers niet vanzelf op)? Ga je verder met bier drinken o.d.z. dat werkcollege is toch niet meer te redden, of ga je toch maar aan het ontbijt? In dat laatste geval hebben wij het perfecte recept voor een anti-kater ontbijt!

Wij zweren namelijk bij een English Breakfast met kamillethee (of Seven-up) en fruit achteraf.I-de-aal:

Stap 1: zet kamillethee voor jezelf! Kamillethee kalmeert je maag. En je wordt er lekker rustig van. Seven-up is ook goed, zo lang je er maar niet te veel van drinkt. Het koolzuur in dit verfrissende drankje breekt het alcohol weliswaar sneller af, maar zorgt ook voor een snellere bevrijding van eventuele lichaamsgassen.

kamillethee

Stap 2: bak een ei met spek en worstjes. Deze ingrediënten bevatten eiwitten en zorgen daardoor voor energie. Dat geeft je lichaam een wakker gevoel. Om het ontbijt helemaal op traditionele Engelse wijze te bereiden serveer je er nog wat tomaten, toost en bruine boontjes bij. Maar let op! Ook hier geldt: in combinatie met overtollig alcoholgebruik kunnen de boontjes een explosie aan lichaamsgassen veroorzaken.

english breakfast

Stap 3: Laat het eten even zakken en neem daarna wat fruit toe. Fruit bevat namelijk water en fructose. Fructose zorgt eveneens voor een snellere afbraak van het alcoholgehalte in je bloed.

Stap 4: drink water! Water is goed. Water is lekker. Meer water is meer beter.

Aanstaande 6 Juli vindt de uittraining weer plaats op ons aller geliefde A.U.S.R. Orca. Deze avond zal er zeker weer flink wat alcohol genuttigd worden: daar staan de feesten immers om bekend. Maar met dit ontbijt ben jij alvast goed voorbereid! Die vervelende hoofdpijn en dat misselijke gevoel zijn misschien niet voorgoed verdwenen, maar het deep house feestje dat zich de ochtend na de uittraining in jouw hoofd afspeelt zal in ieder geval minder succesvol zijn dan normaal. Drink door!