Nabeschouwing – Winterwedstrijden

Onder barre winderige omstandigheden is afgelopen zaterdag het wedstrijdseizoen van start gegaan op de Delfste Schie.

12733482_857672587663860_3656057924643479366_n

Eerstejaars Dames wist de verwachtingen (1ste op de NKIR) waar te maken en behaalde een mooie 2de plek 2 seconden achter de dames van Aegir. Na een behouden start waren de EJD op stoom gekomen en als de wedstrijd nog een paar km langer was geweest hadden ze Aegir zeker ook nog gepakt! Eerstejaars zwaar en eerstejaars licht eindigden in een erg vol veld op een respectievelijke 8ste en 7de plek. Kracht hebben de eerstejaars zeker aan boord en deze plekken bovenaan de middenmoot zal ze gretig maken om de tegenstand een poepie te laten ruiken op de Heineken!

Ook voor de ouderejaars ploegen was zaterdag weer de primeur en met succes!   blikkie
De snelheid zat er goed in bij
Kyra & Annemarie. Eerste in het DSA2- veld! Ondanks de mooie uitslag waren de dames niet toptevreden. Dat belooft wat voor het seizoen…. Ook Maria & Carlijn vlogen in de 2- over het water. Het was nog even wennen bij hun eerste wedstrijd, maar hun 5de plek is niet verkeerd. Het was tevens de virgin-race van Tessa & Marieke. Zij hebben hard tegen de wind gevochten, maar een rechte koers houden bleek toch niet altijd makkelijk. Nu kunnen zij vanuit een underdogpositie de rest van het veld natuurlijk wel het vuur aan de schenen leggen.

Dat niet alleen vrouwen met een tweezonder overweg kunnen, bewezen in het SA2- Jort & Djimmer en in het overgangsveld de jonge honden Niek & Timen. Hoewel ze in verschillende velden startten, finishten ze met vrijwel dezelfde tijden (20.09 (6de ) om 20.08 (5de )). Pas maar op Jort & Djimmer de jonge garde komt eraan!

De lichten Okke & Vincent (Goris) houden niet zo van die wind en gaan de volgende wedstrijd hun revanche nemen. Saillant detail: de tijd van 21,21 waarmee zij 7de werden in het LO2- veld, daar wonnen Kyra & Annemarie juist hun race mee.

Daan heeft het licht gezien en leert nu de zwaren wat hard roeien is. In een sterk SA skiffveld kwam hij als 4de over de finish. Nog 5 kilo eraan en hij is straks op weg naar Rio. Nicos merkte daarentegen dat het SA skiffveld wel erg competitief is. De man die én coacht én roeit zette nog steeds een mooie tijd neer van 21,13 maar in het SA-veld vertaalt zich dat helaas naar een 16de en laatste plaats.

Henk-Jan kwam naar Delft met maar 1 doel, maximaal stoempen! Op de woelige wateren van de Schie werd hij 3de in de B1x. Zijn goede vorm belooft wat voor de bondstest volgende week. Ook Vincent de Vries startte in het in het beginnelingen skiff veld maar dan als lichte. In de voorbeschouwing werd gehint dat Vincent nog wat moeite had met op gewicht komen, maar met een derde plek en tijd van 21.41 was daar weinig van te merken. Robin van Putten heeft kostbare ervaring opgedaan in het B1x veld en kijkt nu vast uit om zijn 23ste plek in de volgende wedstrijd te verbeteren. Als je boven de 27 bent mag je meedoen in het veteranen veld, tritonees Gerco Beekhof voldeed voor Orca aan deze eisen en roeide de andere oudjes naar huis met een mooie tweede plek.

10422317_857418401022612_2466693753427466133_n

Rosa Bella Bas heeft de winterwedstrijden gebruikt als opwarmertje voor de bondstest komende zaterdag en zal daar haar nu behaalde 4de plek in de DSA1x omzetten in iets veel mooiers. Myrna Brandt kwam in de DN1x ook tot een prima 4de plek, hopelijk voelt ook zij zich op de bondstest weer helemaal topfit!

Tot slot verdedigden nog een heel stel viertjes de eer van Orca. In het O4+ starten twee ploegen van onze vereniging. De ploeg van Jeroen, Coen, Jeppe en Tim voeren met overmacht naar een tweede plek, de ploeg van Niels, Olivier, Harm en Paul moest het antwoord daar schuldig op blijven en werd 12de. De LB4+ met DavidFrank en Bart en opnieuw Vincent de Vries zette een veel belovend resultaat neer en werden tweede. Voor vier lichte dames is zoveel wind natuurlijk wel een uitdaging, maar nadat ze naar de start geploeterd waren vlogen ze echt terug naar de finish en pakten ze de 6de plek in de EJLD4*.

12729305_857420894355696_5003475672444956333_n

Helaas was het zondag zelfs voor de bikkelharde wedstrijdroeiers te heftig om te starten in Delft en werd de wedstrijd afgelast. Nu zullen de meeste ploegen tot de Heineken4kamp op 12 maart moeten wachten om revanche te nemen!