Nabeschouwing – Head of the River

headoftheriver

Afgelopen weekend was het weer feest op de Amstel in Amsterdam. Na de Heineken Roeivierkamp was het nu de beurt aan de Head of the River, een race van maar liefst 8 kilometer lang. En die duurde niet 1, maar 2 dagen dit jaar. In tegenstelling tot eerdere edities mochten de dames op zaterdag al van start.

 

Zaterdag

De eerstejaarslichtedamesdubbelviermet (zeg dat maar eens 10 keer snel achter elkaar) gaf meteen het  goede voorbeeld door 4de te worden in hun veld. Niet alleen voor hen was dit een nieuw hoogtepunt, ook voor Orca was dit de beste prestatie ooit behaald in het lichtedamesdubbelvieren veld. De lichte dames werden gevolgd door Orca’s eerstedivisie acht. Op de Heineken werden zij nog weerhouden van de winst door de verenigingsacht van Nereus (en de Hollandacht). Op zoek naar revanche werden zaterdag op de Head alle zeilen bijgezet. Het mocht uiteindelijk niet baten maar ze mogen wel trots zijn op een mooie tweede plek!

De eerstejaarsdames konden na dit geweld natuurlijk niet achterblijven. Zij gingen goed van start en werden vakkundig door de bochten heen gestuurd door Anne. Zij beestten door naar een derde plek (op slechts 1 seconde van de nummer 2 verwijderd). Dat zij daarbij ook nog eens gehinderd waren door Euros maakt die ene seconde des de zuurder.

En naast deze dames in het wedstrijdveld, roeiden ook een aantal mannen op zaterdag al de Amstel over. Dit waren zowel de Herenclub8+ en Hamtarow in het hcl8+veld en de mannen van Hillhorst en Kantoorhalen in het bedrijfs8+veld. Voor de Herenclub8+ was het spannend, omdat ze hun titel in de Kruithuisbokaal moesten verdedigen. Het bleek uiteindelijk een zware race waarbij de mannen de 6e plek hebben behaald en nu een gedeelde 1e plek staan in de bokaal. Daarachter eindigde Hamtarow op een 8e plek, die een stukje van de Rozenoordbrug meenamen tijdens hun race. Tot slot eindigde de dag met onze bedrijfsachten, waarbij zowel Kantoorhalen en Hillhorst mooie prestaties hebben neergezet. Ze zijn 3e en 4e geworden in het bedrijfsveld, wat natuurlijk gevierd moest worden met bier en bitterballen.
Zondag

Ook werd er dit jaar op de zondag geroeid, waar de damesclubb8+ en dan ook eindelijk de mannen in het wedstrijdveld aan de beurt waren. De damesclub8+ hebben mooie en harde halen neergezet en hebben tijdens deze 8 kilometer zelfs Okeanos gebumpt. Met deze prestatie hebben zij uiteindelijk een 8e plek behaald, waarmee ze nu 6e staan in de Kruithuisbokaal.

Verder hebben bij de mannen eerstejaars licht en eerstejaars zwaar de volle 8 kilometer van de Amstel geroeid. En hoewel er zeker stappen zijn gezet en er hele goede stukken tussen zaten, was  het resultaat nog niet zoals gehoopt,  getuige de 11de en 12de  plaats. Zij hebben waarschijnlijk hun blik al gericht op het korte baan seizoen en gaan op de Varsity knallen! In de derde divisie van het zware veld heeft een combinatie acht van Skoll en Orca nog een mooie tijd neergezet. Met 25:16 waren ze bijna een minuut sneller dan de eerstejaarszwaren en werden ze derde in hun veld.

De langebaanwedstrijden zijn nu echt achter de rug en de spannende 2-kilometerwedstrijden komen eraan. Op 10 april 2016 is in Houten de eerste korte baan wedstrijd van het seizoen: De Varsity. Daar kun je Orca’s eerstejaarsachten zien schitteren. Ook zullen Jort, Djimmer, Henk-jan en Daan Orca’s eer verdedigen in de illustere oude vier!