De leukste ploeguitjes

Door Sanne Jeurissen

Je ploeggenoten, je rotsen in de branding, je hard staande benen als je zelf even niet meer kan. Kortom de liefdes van je leven, die je natuurlijk niet alleen in de boot wilt zien maar nog veel liever daarbuiten. Wij snappen dat jullie ideeën voor ploeguitjes uitgeput raken. Vandaar dat wij de leukste opties op een rijtje hebben gezet.

  1. arcoTrampoline springen

Door niemand anders geïntroduceerd dan onze geliefde secretaris Marjolein, tijdens de ARCO. In een afgelegen plekje in Nieuwegein is een geheel nieuwe rage ontstaan: het trampoline springen.  Hier worden ontspanning, fun en sporten samengebracht, en is dat niet waar elke Orcaan naar verlangt.  Daarbij is het sportief, dus hoef je tijdens de regen niet de boot in te stappen maar kun je prima even een rondje gaan springe

  1. Wie is de mol

Nu de mol van de Dominicaanse Republiek ontmaskerd is, moeten we allen weer een jaar wachten voordat we weer kunnen kijken naar ons favo programma. Waarom niet eens zelf proeven van de molstreken. Wie is de mol haalt het slechtste in je ploeggenoten naar boven en draait vooral om vertrouwen. Wie zou de beste mol zijn? Gebeurt het spel niet achter je rug om? Zijn je ploeggenoten wel wie je denkt dat ze zijn?  Vragen waar je nooit over na hebt gedacht, tot het moment waarop je je stort in het Wie is de molspel.

  1. Escape Room

Lang geleden was er een wonderschoon weesmeisje, lange tijd verlangde zij naar haar eigen plekje, een aardige oude man bracht haar onder en haar droom werd vervuld. Ze kreeg een kamer die haar stoutste dromen overtrof en was het gelukkigste weesmeisje! Maar schijn bedriegt en de man was niet zo aardig als verwacht. Wat is dit meisje overkomen? Dit is een van de vele scenario’s, die zich afspelen in de tientallen escape rooms van Nederland. Ervaar de spanning en sensatie, in de scenario’s van horrorverhalen tot liefdesromances. Altijd al je ploeg willen leren kennen van een andere kant, willen weten hoe ze omgaan met stress en of ze daadwerkelijk zo goed zijn in Cluedo als ze beweren? Neem ze dan mee op een zoektocht naar de waarheid.

  1. Bootje varen, biertje drinken

Hebben jullie meer behoefte aan echte ontspanning? Laat je dan rondvaren in een motorbootje door de grachten. Heerlijk genieten van het zonnetje met een biertje (of cola) in je hand. Eindelijk eens niet jezelf door het water verzetten maar het werk laten doen door een ander en beter nog eindelijk eens praten in de boot! En als kers op de taart hoef je je ogen niet binnen de boot te houden, klinkt dit niet als een droom?!

  1. Paintballen

Toch behoefte aan fysieke uitdaging, ga dan eens op bezoek bij een paintballboerderij! Hier worden je uithoudingsvermogen en scherpzinnigheid getest en kun je je eindelijk eens uitleven op het dat ene ploeggenootje dat  je toch niet helemaal aardig vindt. Let op: Dit kan wat blessuregevoelig zijn en levert de nodige blauwe plekken op!

  1. Laserquestenhoteldebootel

Regent het buiten of vries je weg? Dan is het tijd voor wat actie binnen. In Nederland zijn verschillende laserquest hallen met allerlei obstakels. Iedere speler wordt voorzien van een ‘body’ en een lasergun. Met deze uitrusting gaan jullie rennen door een donkere mistige ruimte op jacht naar de overwinning door je ploeggenoten te ‘vermoorden’.