Doorhaal Bokaal – de tussenstand

Al vele punten werden geclaimd op de borrelavonden en de fanatiekelingen kopten ook vele punten binnen op de H4K. Tevens waren deelnemers van de Doorhaal Bokaal aanwezig in het lustrumcafé én als helper tijdens de lente-intro. Als harde kern van de vereniging zijn al onze deelnemers enthousiast begonnen aan een betrokken Orca-jaar, maar iedereen vraagt zich al een tijdje af… wie haalt nu het hardste door? Tijd voor een tussenstand. 

De publieksfavorieten van team Bierspier (“maar zij zijn er toch altijd?”) gingen vanaf januari aan kop, met de vele borrels die toen plaatsvonden. Bijna zonder uitzondering was minstens de helft van hun team aanwezig om die felbegeerde punten binnen te halen! Maar, zoals we allemaal weten: de Doorhaal Bokaal draait om de meest betrokken Orcanen… en die vindt je zowel op borrels, maar ook op wedstrijden en andere activiteiten buiten Orca! Dat snapten de Sirenen, en na een redelijke aanwezigheid op de borrels maakten zij een klapper op de H4K! Hier waren zoals aangekondigd veel punten te verdienen, waardoor de Sirenen heel wat plekjes stegen.

Ook de eerstejaars ploegen wisten ons te verbazen met hun eindeloos enthousiasme. Zo was daar Potjanblikkie, die niet alleen op de H4K enthousiast meefietste, maar ook tijdens de Lente-Intro voor die bonuspunten ging. Ook team Rustaaagh is een zeer constante factor bij alle activiteiten. Lekker bezig, wij hebben goede hoop op een hoge notering! Zowel Fata Orcana als Zorrow zijn om de week in ’t geheel op de borrel aanwezig, wat hen zeker wat punten opleverde: maar, gaan zij de top redden aan het eind van het jaar? Misschien kunnen zij zich laten inspireren door de geelgekleurde heren en dames van ARCO’16, waarvan er altijd wel wat op de borrel aanwezig zijn, maar die ook grote stappen namen tijdens de H4K. Nu de lenteperiode begint zullen zij alleen maar méér op Orca te zien zijn, een gevaarlijke tegenstander! De roze ARCO moet het tot nu toe helaas afleggen tegen hun vervangers, maar wij zien wat ouderwets regenboog concurrentie nog wel gebeuren!

De dames van Bootoverend en Bootylicious zijn in den beginne redelijk wat aanwezig geweest, maar lijken te vergeten dat zij meedoen aan de Doorhaal Bokaal. Wake up, nu is je kans om die punten nog binnen te halen! Hetzelfde geldt voor de enthousiaste dames van Vicious, die wij toch nog wel hopen te zien schijnen tijdens de rest van het jaar. Ook een redelijk constante factor en goede middenmoter zijn de dispuutsdames van V.I.N., die het elke donderdag voor elkaar krijgen met meer dan de helft van hun team aanwezig te zijn. En dat is als grootste team (met 10 teamleden) best knap! Als zij zich morgen kunnen bewijzen tijdens de verrassingsactiviteit én weer met velen aanwezig zijn tijdens de ALV op 10 mei, dan ligt een top drie plek voor hen in het verschiet! Euforie zonder Glorie heeft de glorieuze top nog niet bereikt met een matige opkomst tijdens de borrels en activiteiten, maar ook voor hen geldt: de strijd is nog niet gestreden.

En dan nu.. de top 5!
1. Bierspier
2. Sirenen
3. ARCO’16
4. Potjanblikkie
5. Fata Orcana

 

Wij zijn verheugd te melden dat er niet alleen een geldprijs naar de nummer 1 gaat, maar dat ook de nummer 2 en 3 met een prijs naar huis zullen gaan! Hier geldt natuurlijk wel dat de nummer 1 het grootste bedrag op zijn Orca-pas gestort krijgt, dus neem zeker geen genoegen met een derde plek ;)Morgen, de 31e, vindt de eerste echte Doorhaal Bokaal activiteit plaats! Wat we gaan doen is een verrassing, maar met meer teamleden heb je meer handen én meer ogen, en dat kan weleens handig zijn. Deze activiteit is vanzelfsprekend alleen open voor deelnemers, maar iedereen mag komen kijken! Wees om half 10 op de borrel, dan zullen wij voor of na de thema-bekendmaking van het Akcie liftweekend onze activiteit presenteren…

Het Doorhaal Bokaal beheer