Voorbeschouwing – Heineken Nooc Openingstoernooi

cropped-HNOT-Banner-2De eerste competitie-krachtmeting van het seizoen op misschien wel de mooiste baan van Nederland. De wedstrijd waar de paal van aan het feest belangrijker is dan de paal waar je wellicht je eerst blik mee binnentikt. Dat heel recreatief roeiend Nederland met deze fantastische combinatie van plezier en beweging mee wil doen moge duidelijk zijn. Met 438 inschrijvingen belooft het dan ook weer een spektakel te worden. Als klap op de vuurpijl is er ook nog de mogelijkheid om een huisje te huren bij het aan de baan gelegen Safaripark Beekse Bergen. Dit is een vrij ideale situatie: ’s Ochtends wedstrijd, ’s avonds feestje en dan rollend je safarihut in. Ideaal voor het herstel of andere praktijken. Zou je dat om een of andere reden graag met Nerieden willen doen, vergeet dan niet te melden dat je een huisje tot je beschikking hebt. Nereus mag namelijk geen huisjes meer huren na het fiasco van vorig jaar, toen Hangover style een van de hutjes werd gemold (Zie de foto’s). Sindsdien is het safari park niet meer zo enthousiast over onze bordeaux-met-wit kleurige vrienden. Ze moeten het dit jaar met tentjes doen. Al met al:  genot op de HNOT.

Voor Orca is er een mooie vertegenwoordiging die zaterdag naar Tilburg afreist. We trappen af met de jongens van Hamtarow in het H4+ veld. Vorig jaar werd op één punt de koppositie in het veld afgestaan en dit jaar is het tijd voor revanche. Vervolgens strijden ZorROW en Goudvloot voor een plekje bij de betere regionen van de onervaren C4+.

De eerstejaars competitie dames mogen aantreden op de vroege zaterdag ochtend. In Poule 2 bevinden zich de Orkaters, Vicious en GoProw. Als de eerstgenoemde ploeg dezelfde inzet toont als op de Biercantus en Après-skifeest van de Akcie is er geen vuiltje aan de lucht (zie de douchegeheimen). In Poule 3 bevinden zich Fata Orcana, Botervlootje en Bootoverend. De dames van Fata Orcana zijn al aardig bekend op de vereniging gezien de vijfde plaats in de doorhaalbokaal. We zullen zien of ze dit resultaat bij de HNOTook weten te behalen of overstijgen. De volgende ploegen zijn Potjanblikkie en Herowine in Poule 6. Hopelijk doet die eerste haar naam eer aan. Voor Herowine is dat een ander verhaal, vooral ter voorkoming van de Nereus-praktijken van vorig jaar.

Er is dit jaar een nieuw veld bijgekomen, namelijk Bokaal X. Doordat tegenwoordig door sommige competitie roeiers dezelfde trainingsintensiteit als wedstrijd roeiers wordt aangenomen, is het niveau verschil binnen de compo-wereld vrij groot. Voor deze bikkels is er een soort ‘super’ C4+ veld bedacht, zodat ook de meest fanatieke competitie roeiers worden gestimuleerd om zich te blijven ontwikkelen. De HCL4+ Riggers in Paris mag de eer van onze mooie vereniging hier verdedigen.

Op zaterdag mogen ook de eerste mannen ploegen aantreden. In Poule 4 zijn dit de Goldriggers. Net als de dames mogen ook de mannen van Goldriggers de wekker zetten. Voordeel is dat er meer dan voldoende tijd is om in stemming te raken voor het feest s’avonds. In Poule 5 starten vervolgens Plons. Zij sluiten de dag hopelijk succesvol af met de laatste wedstrijd van de dag.

Gezien het feest op zaterdag moet er niet al te veel waarde worden gehecht aan de tijden van de zondag. Met de ervaring van ex-wedstrijdroeiers Remi & Martijn verwachten wij echter meer dan alleen snelle tijden. De concurrentie binnen de vereniging heeft zich teruggetrokken en de boot komt van de wedstrijdvloot af. Alle ingrediënten voor een blikrijk weekend zijn dus aanwezig waarin Martijn (coach van Licht 2016) het goede voorbeeld kan geven aan zijn wedstrijdploeg.

De dames van ROARca o.d.z. kat in ’t bakkie en Varenheit zijn daarna aan de beurt.  Zij vertonen hun kunsten in de onervaren C4+. Voor de DCL4+ Beauty and the Boat wordt het dan de taak om te laten zien dat roeien uit hard feesten en hard roeien bestaat. Zij starten net als de HCL4+ in Bokaal X.

Voor de NOOC starters op zondag kan er dan lering uit de resultaten van zaterdag worden getrokken. Voor de dames zijn dit James Boat, Bootox en Zilvervloot die acte de présance geven in Poule 4. In Poule 5 starten Omslaand succes en Bootylicious. Het is te hopen dat de naam van de eerstgenoemde ploeg  niet op eigen ervaring gebaseerd is.

De mannen mogen zorgen voor de rest van het vermaak op zondag. Dit gebeurt in Poule 2 door Patrouille, Poule 3 door Kantje Boord en in Poule 6 door Berend Bootje en Orcinus Assassinus Orca.

Bekijk voora ookl nog even de tips op de HNOT Wedstrijdvoorbereiding facebook. Adviezen als: ‘Niet snoeken’, ‘Luister naar je stuur’ en ‘Geen bier in de boot, anders diskwalificatie’ spreken natuurlijk voor zich maar ook  de spreuken ‘Adje Startje’, ‘Kotsen is Winnen’ en ‘Braken is meemaken’ typeren de HNOT.

Met saffier blauwe, fluoriserende gele en licht grijze groet,

Abel en Tom, namens uw voorbeschouwings-commissie