Ikje – Haal door elkaar

Door Marjolein Snellink

Het was de dag van het kamp en de kantine stroomde vol met de gelukkige na-intro’ers die op de valreep waren ingeloot. Bij de betalingstafel was het een drukte van jewelste: pinpassen deden het niet, er stond niet genoeg geld op de rekening of de pinautomaat had een storing. Uiteindelijk leek alles goed te gaan, tot een jongen, onzeker kijkend, voor de derde keer zijn pas door de gleuf haalde. “Ehh mag ik wat vragen? Hij pakt m’n pas niet,” zei de jongen weifelend. “Oh, je moet ‘m er boven in doen, net zoals bij elke andere pinautomaat!”, riep ik. De jongen keek me nog een keer twijfelend aan: “Maar, er staat: ‘haal door!’…”

Maak jij op Orca of daarbuiten wel eens wat leuks of raars mee? En is het op een of andere manier gerelateerd aan roeien of Orca? Stuur het in naar blikredaxi@orcaroeien.nl ! Gebaseerd op ik@nrc komen hier de leukste oneliner-verhalen van Orcanen terecht. Lees door.