Nabeschouwing – HNOT, Skiffhead & Tweehead

Afgelopen weekend was een weekend vol roeigeweld. Niet alleen werd het grote Heineken Openingstoernooi gestart – de wedstrijd voor alle eerstejaars die de NOOC en Sprintbokaal starten – maar werden er ook kilometers afgelegd op de Amstel door zowel 2X-roeiers als skiffeurs. Het mag worden gezegd dat Orca goed vertegenwoordigd wasop beide wedstrijden.

Zaterdag
HNOT
De HNOT begon met een zestal sjaarsploegen die op zaterdag als eerste hun roeikwaliteiten moesten tonen. Na de eerste 2 voorwedstrijden bleek dat zowel Potjanblikkie als Orkaters o.d.z. katjelam naar de A-finale mochten. Herowine volgde met een mooie B-finale, Goldriggers een C-finale en ook de rest van de ploegen hadden mooie halen neergezet op deze vroege ochtend. Vervolgens volgden onze ervaren mannen van Hamtarow in Den Vrolijken Vier. Zij belandden vlak achter Vidar op een tweede plek en zouden dus nog een tandje bij moeten zetten in de A-finale.

Na de scheepsvaartpauze, waarin bestuur’15-‘16 heerlijk van kroketten aan het genieten was, kwamen de finales. Ondanks dat hier geen blikken zijn binnengetikt, kunnen wij wel zeggen dat wij erg trots zijn op de mooie prestaties van onze eerstejaars C4+ roeiers.  Hierna vervolgde de dag met, voor het eerst in de geschiedenis, Bokaal X. Onze heren van Club C4+ Riggers in Paris verschenen hier aan de start. Met uiteindelijk een 12e en 5e  plek kunnen wij tevreden terugkijken en zien wij graag meer op de Skøll Cup!

De zaterdag eindigde met nog eens 5 NOOC-ploegen die voor het eerst hun harde halen zouden laten zien op een NOOC-wedstrijd. Ook de mannen van Hamtarow mochten zich nog een laatste keer bewijzen in de finale. Bootoverend behaalde een hele mooie B-finale en Fata Orcana en Plons wisten zelfs de A-finale te behalen. Uiteindelijk… na een bloedstollende en spannende race mochten we Fata Orcana en Hamtarow toejuichen. Zij wisten immers op deze zwoele zomerdag een blik binnen te halen. Fata Orcana en Hamtarow: gefeliciteerd!

Blik Fata Orcana
Fata Orcana, dolblij met hun eerste blik

 

Blik hamtarow
Ook een blik voor Hamtarow

 

En zo’n lange eerste wedstrijddag hoorde natuurlijk helemaal goed te worden afgesloten door een bezoekje te brengen aan het o zo beruchte paalfeest. Wat hier allemaal is gebeurd? Daar gaan we verder niet op in…

Tweehead
De zaterdag mocht verder, naast alle mooie roeihalen van onze C4+’en en onze 4+, nog mooier worden. Na tweemaal het Orca lied te hebben gezongen, mochten wij namelijk vernemen dat aan de andere kant van het land er ook een medaille was gewonnen! Wietse Venema en Gerco Beekhof hadden met ruime voorsprong volgens de finishtijd de Tweehead weten binnen te slepen. Wietse en Gerco: ook jullie gefeliciteerd!

Naast deze prachtige prestatie hebben ook Willemijn en Maud een goede 3e plek weten te behalen. Dit belooft veel goeds voor Orca in de Ask & Embla bokaal!

Blik Gerco en Wietse
Blik voor Gerco en Wietse bij de Tweehead

 

Zondag
Skiffhead
De zondag begon vroeg in Amsterdam met wederom veel Orcanen. Zowel Nannet Fabri als Jelle de Ru, Wietse Venema, Gerco Beekhof, Vincent de Vries en Inge Janssen verschenen aan de start van de Skiffhead. Genietend van een mooi zonnetje hebben zij ontzettend goede prestaties neergezet. Zowel Vincent de Vries als Inge Janssen blonken uit. Inge won het DSA1x veld door Karolien Florijn te verslaan en een mooie tijd van 29:29.1 neer te zetten. Ook Vincent de Vries heeft een blik bemachtigd in het LB1x. Een prachtige score op deze zonnige dag! Inge en Vincent: gefeliciteerd!

HNOT
Vervolgens mochten ook onze overige ploegen in Tilburg zich gaan melden. En ondanks dat het vroeg was en er katers waren, was iedereen op tijd aanwezig en heeft iedereen zijn eigen race uitgevaren. Hierbij lieten zowel Zilvervloot als James Boat en Orcinus Assasinus Orca zien dat zij getraind waren in het feesten en het roeien tegelijkertijd, zij behaalden immers een B, B en A finale! En ook van de ploegen die wat later konden starten zijn er geniale klappen neergezet. Omslaand Succes behaalden hierbij tevens een B-finale en onze mannen Remi Mahmoud en Martijn van Driel in de 2- een A-finale.

Naast dat de HNOT onderdeel is van de NOOC, is het ook de eerste wedstrijd van de Sprintbokaal. Ook hier zijn een tweetal ploegen van Orca voor uitgekomen. ROARca en Varenheit stonden hard en behaalden hierdoor een B- en A-finale, waarbij Varenheit uiteindelijk een 3e plek heeft weten te bemachtigen in het klassement van de Sprintbokaal.

Tot slot waren onze dames van Club C4+ Beauty and the Boat aan de beurt om voor Orca uit te komen in de splinternieuwe Bokaal X. Na twee 500 meters vol harde klappen hebben zij ook de A-finale weten te bereiken en mochten zij het opnemen tegen een aantal grote verenigingen. Ze bleven de hele race goed bij Triton en Nereus en mochten zich na de finish bij de top 3 begeven van bokaal X voor dames. Lekker bezig! We zien jullie natuurlijk graag terug op de Skoll Cup.

Al bij al spannende en briljante races, waarbij eerste ervaringen zijn opgedaan. Dit geldt trouwens niet alleen op het water voor onze eerstejaars, maar ook voor onze voorzitter op het land. Tessa gefeliciteerd! Je hebt namelijk nu officieel je eerste competitiewedstrijd overleefd! Ook jou zien we graag terug op de volgende wedstrijd…

Haal door!

Door Laura Brouwers & Karlijn Kremer