Lieve Ome Ølaf – Editie 1

omeolafLieve Ome Ølaf

Door Ome Ølaf

In ‘Lieve Ome Ølaf’ leggen Orcanen hun alledaagse issues voor aan de onverschrokken ome Ølaf, de viking die altijd met raad en daad paraat staat [sic]. Van “ik heb gezoend; ben ik nu zwanger?” tot “wie zijn FLOAT, ik heb ze nog nooit gezien?”, ome Ølaf heeft een antwoord!

 

Lieve ome Ølaf,

Ik wil heel graag de allerbeste zijn met roeien maar hoe hard ik ook train, ik loop altijd achter op de concurrentie.. ik zit eraan te denken om doping te gebruiken, want na enige ervaring bij roeiwedstrijden heb ik gemerkt dat je niet zo vaak gecheckt wordt. Wat raad jij me aan?

Liefs,

Anoniempje

 

Ahoi Anoniempje,

In mijn tijd in Noorwegen was er niet zoiets als doping. Wij moesten het van onze benen hebben. “MEER BENEN”, galmde de stem onzer kap’tein Bjørn altijd door de boot. En wij maar trappen. Met onze blik op oneindig. Zonder te stoppen. Zonder krachtsverlies. Zonder doping.

Wij vikingen leefden daarentegen op zogenaamde eierkøeken, een lokale delicatesse. Het schijnt dat die nu ook in Nederland verkrijgbaar zijn. Heb je die al eens geprobeerd? Ik zou beginnen met een pakje per training en het daarna langzaam opschroeven.

Je kunt ook overwegen om bij Triton te gaan roeien: daar is toch geen concurrentie.

Ølaf

 

Zit jij nou ook met een groot probleem? Twijfel niet en lucht je hart in een mailtje naar blikredaxi@orcaroeien.nl o.v.v. Ome Ølaf en wie weet wordt je vraag volgende keer beantwoord door je favoriete oom! Natuurlijk kun je ons ook anoniem een mailtje sturen via bijvoorbeeld http://www.sendanonymousemail.net/ .