Lieve Ome Ølaf – Editie 3

Lieve Ome Ølafomeolaf

Door Ome Ølaf

 

In ‘Lieve Ome Ølaf’ leggen Orcanen hun alledaagse issues voor aan de onverschrokken ome Ølaf, de viking die altijd met raad en daad paraat staat [sic]. Van “ik heb gezoend; ben ik nu zwanger?” tot “wie zijn FLOAT, ik heb ze nog nooit gezien?”, ome Ølaf heeft een antwoord!

Beste Ome Ølaf,

Als je al een paar jaar op Orca hebt rondgelopen en de nodige feestjes hebt meegepakt, dan kan het gebeuren dat je sommige mensen wat beter kent dan anderen. Dat ‘beter kennen’ loopt uiteen van alleen zoenen, tot een nacht of zelfs een relatie. Helaas stoppen zulke dingen ook vaak weer. Alleen kom ik dan nog wel eens iemand tegen op Orca die ik ‘beter ken’. Dat zorgt vaak voor een ongemakkelijke situatie, want net voor of na een training zijn niet de momenten waarop ik het beste praatjes maak. Hoe moet ik hiermee omgaan?

Een klein, geil visje in een zee van blauw

Wij Vikingen hadden een hele eigen kijk op vrouwen en liefde, maar daar zal ik je maar niet mee chøqueren. Persoonlijk ben ik buitengewoon romantisch aangelegd.

Ongemakkelijkheid is slechts een emotie. Die kun je uitschakelen. Wat daarbij helpt, is bier. Op het feest waar je de persoon in kwestie ‘beter hebt leren kennen’ speelde alcohol dan ook zeer waarschijnlijk een sleutelrol. Zorg dus dat je altijd genoeg gedronken hebt. Begin de dag met een pøl bier. Vikingsize. Gegarandeerd dat je gesprekken dan altijd vlotjes verlopen!

Voor wedstrijdroeiers ligt dit alweer gevoeliger; deze hebben namelijk de laffe gewoonte om niet te drinken. Slechte zaak. Je moet altijd kunnen roeien. Je fietst Odinverdomme toch ook niet met zijwieltjes en een oranje vlaggetje achterop. Afijn. Wedstrijdroeiers kunnen het e.e.a. goedmaken met humor. Deze werkt altijd:

Hoe noem je een hard roeiende Tritonees? Een gerucht.

 

Ølaf

 

Zit jij nou ook met een groot probleem? Twijfel niet en lucht je hart in een mailtje naar blikredaxi@orcaroeien.nl o.v.v. Ome Ølaf en wie weet wordt je vraag volgende keer beantwoord door je favoriete oom! Natuurlijk kun je ons ook anoniem een mailtje sturen via bijvoorbeeld http://www.sendanonymousemail.net/ .