Borrelpraat – FLOAT

fotofloat

Waar in sommige steden onafhankelijke disputen zorgen voor een bruisend studentenleven en binding met de stad, zorgen oude en nieuwe disputen op Orca momenteel voor meer verbondenheid met de vereniging . Het woord dispuut wordt in de Van Dale niet alleen omschreven als (onderdeel van een) studentenvereniging, maar ook als een strijd met woorden. Om de disputen die Orca rijk is een kans te bieden om deze strijd aan te gaan, krijgen DRAFT, V.I.N., FLOAT en Sirenen de mogelijkheid om hun geblaat niet alleen vocaal maar ook op papier te etaleren. Iedere maand zal een ander dispuut de wilde avonturen die zij meemaken op Orca met jullie delen. Deze maand is het woord aan Float.

Door: Mirthe Verbeek

Lieve Orcanen,

Daar zijn we! Huh, is dat nou FLOAT? Op ORCA?? Jazekers, we’re back! Of jullie het nou leuk vinden of niet. Wij in ieder geval wel, want wat hebben we de afgelopen weken van onze aanwezigheid op ORCA, moeten we vaker doen! Hopelijk hadden jullie niet te veel last van ons. Nu we zo’n beetje hebben laten zien wat wij doen, willen we jullie kennis over ons nog iets verder uitbreiden. Karaoke zingen en bierspelletjes spelen zoals op de kennismakingsborrels zijn namelijk niet onze enige bezigheden. Bierspelletjes weten wij ook regelmatig tot een hoger level te brengen, zoals een klein aantal van jullie heeft kunnen merken tijdens de FLOAT biercantus! Deze avond was intiem, maar klein is fijn en iedereen was blij, behalve een paar gewonden achteraf die ons gelukkig hebben vergeven (en wij hen ook). De liters bier en strafadtjes vlogen erdoorheen. Zo mogen we het uiteraard graag zien als het oudste dispuut van ORCA, dat toch is opgericht, jawel, om bier drinken. Dat drinken hebben we ook gezellig met jullie gedaan op de Mixed, waar we toch bijna in de meerderheid waren en dat was bij de bierestafette goed te zien! Het roeien ging ons wat minder goed af, maar ach, daarvoor zijn we ook geen dispuut. En meedoen is belangrijker dan winnen, zeggen we dan altijd maar.

Maar, gelukkig voor jullie, kunnen wij ook prima onze eigen activiteiten buiten ORCA organiseren, zodat we jullie niet elke week hoeven te irriteren. Zo hebben we van de winter uitgebreid genoten van het Bourgondische leven in Maastricht, waar we menig Maastrichts meisje ten huwelijk hebben gevraagd en alle zwervers en daklozen in de stad hebben gevoed tijdens de Crazy 88 (behalve de V&D, want die was al dicht). Daarnaast is er uiteraard gefeest en gedanst met de slickste moves. Alsof dat nog niet genoeg is, verblijden onze leden ons elk jaar met een Sinter-kerst-en-nieuw diner waarbij we een hoop culinaire hoogstandjes voorbij zien komen op een te gekke locatie! En over culinaire hoogstandjes gesproken, mogen we tot slot nog even zeggen dat de ORCA hap er tegenwoordig verdomd goed uitziet?! Onze complimenten!

Liefs en hopelijk tot ziens,

Het FLOAT bestuur 15′-16′