De roeihoroscoop – Juni

Door uw mediums Robbert Groen en Jos Zuijderwijk

Iedere maand speuren uw helderziende helden met vastberaden blik de hemel af op zoek naar wijsheid. Wat heeft de maand juni voor jou in petto?
De format van de horoscoop is voor een 8+: roeiers van een 4+ tellen alleen de eerste vier posities. Slag is dan 4.

 

Positie

Stuur
Een stuurtje is natuurlijk de leidende factor in de boot: de verbale motor. Aan assertiviteit ontbreekt het je dan ook zeker niet deze maand. Deze maand belooft een betere maand te worden dan mei. De nieuwe maan (4 juni!) zorgt voor verandering op financieel gebied! Met een beetje geluk flowt die money straks binnen. Lekkâh. Wellicht dat ook op romantisch gebied zich het één en ander ontvouwt…

Boeg(1)
In de liefde ligt er een onstuimig maandje voor de boeg. Waar je je vorige maand nog in rustig vaarwater bevond, is het nu oppassen geblazen. De ene na de andere openingszin wordt schaamteloos op je afgevuurd. Van Roei je hier vaker? tot Ik houd het niet watervrij bij jou, alles passeert de revue. Raak niet overmoedig, maar geniet ervan zolang het duurt. (Het kan ook zijn dat jij juist die schaamteloze casanova bent, de sterren lieten beide opties open)

(2)
Deze maand is uitgerekend voor 2 een uitgelezen kans om zichzelf te ontdekken. 2’s zijn van nature uitgesproken personen, die in touch zijn met hun gevoel. Toch hebben ze moeite deze wildernis aan emoties te ventileren; afgelopen maand was ook niet niets. Juni staat in het teken van reflectie en contemplatie. Ken uzelf.

(3)
Laat de 3 deze maand maar eens zijn/haar naam eer aan doen door die heilige drie-eenheid eens onder de knie te krijgen: de eerste, tweede en derde stop. Je bent veel te veel bezig met andere dingen, zoals je studie en je toekomst. Laat minder belangrijke zaken voor nu even varen en stort je even helemaal in de edele sport van het roeien. Dit zal zich op lange termijn uitbetalen.

(4)
De 4: een klassieke piekeraar. Hoe ziet deze maand er voor jou uit? Dat heeft vooral te maken met de stand van Saturnus t.o.v. de aarde. Na een kort sterrenkundig overleg, kwamen we tot de conclusie dat de 4 een buitengewoon mooie juni tegemoet gaat! Haal het onderste uit de kan en vaar met je ploeg over het water alsof je een dartelend visje in de zee bent! Het gaat je voor de wind! De enige valkuil is een eventueel conflict met 5, die je vrolijkheid misschien niet altijd evenveel kan waarderen.

(5)
Toch wel de meest stugge persoon uit de boot. Zeker nu Mars schuin op Pluto staat, heb jij moeite om je dag te beginnen zonder koffie. Juist nu is deze op en heb jij je laatste geld uitgegeven aan die ene borrel waar je troosteloos alleen aan de bar eindigde. Dit gaat een zware maand worden voor de 5. Bereid je voor op herkansingen en D-finales, dan kan het alleen maar meevallen…

(6)
Tip van de maand: gebruik Tinder en Happen tussen de wedstrijden door. Dit is jouw kans op succes in de liefde. Maak daar gebruik van en niet voor één avondje! Dit is je kans om de roeipartner te vinden waar jij al je hele leven naar op zoek bent. Toch is er ook een keerzijde:  je wilt meer dan je aankunt. Je legt de lat wel erg hoog, je kan niet overal succesvol zijn. Dat studeren kun je vandaag beter even overslaan: informatie onthouden doe je toch niet met al die vlinders in de buik

(7)
Je kunt je vandaag ontzettend ergeren aan de starre opvattingen van ploeggenoten en coaches: ook jij kan heus wel het tempo bepalen! Er komt gelukkig wel een meevaller aan! Eindelijk die 2k tijd op de ergometer verbeterd. Je krijgt de mogelijkheid jouw nieuwe kracht te showen in de talentenacht.

Slag(8)
Volgens de sterren kan jij vandaag echt niks goed doen. Je ploeggenoten vinden je arrogant omdat jij alleen maar over je eigen haal kan praten. Dat terwijl er collectief verbetering plaats zal moeten vinden. Daarnaast bloeit er ook nog eens wat op tussen jou en je coach; dit kan voor veel frictie binnen de ploeg zorgen.