Voorbeschouwing – Nereus Carpit Noctem 2017

Door Maarten San Giorgi en Yuye Lanz

Nereus Carpit Noctem

We kunnen niet ontkennen dat het seizoen in volle gang is, dit is de vierde week op rij dat we weer vooruit mogen blikken naar de prestaties, van dit keer 12 ploegen, die dit weekend de Nereus Carpit Noctem zullen starten. Het bijzondere aan deze wedstrijd is dat deze voor een deel in het donker verroeid zal worden. De voorrondes bestaan uit een vliegende start waarna er 2500m lang gestaan moet worden, gelijk gevolgd door een 250m. De finale is een 250m sprint, waar er boord aan boord gestreden zal worden op een verlichte Amstel.

Voor Orca mag Haribootje als eerste uit de startblokken schieten, direct gevolgd door de Hottubs. De voorbereiding van deze eerste ploeg bestond uit het opzoeken van hoogstaande beenspieroefeningen. Of er daadwerkelijk beenspieren zijn gekweekt bij deze dames zal zelf ondervonden worden. Kunnen zij na 2500 meter verzuring nog een 250k sprint eruit trappen? Later op de middag is het eerst de beurt aan VLOT, deze naam heeft drie betekenissen, net zoals de naam van de boten op Orca drie betekenissen hebben. Deze dames met een vlotte babbel staan het liefst op de uitkijk op ons vlot en last but not least zijn ze naar eigen zeggen erg snel. Dat ze snel zijn mogen ze bewijzen door Prowminent tijdens de wedstrijd voor te blijven, deze ploeg zal namelijk direct achter ze aan wegstarten en is bevoorrecht om de hele afstand lang de kleuren grijs, zwart en rood te mogen volgen.

Naast de damesploegen zijn er ook zes herenploegen die zich aan deze afstanden durven wagen. Tijdens de Aegir Lentesprint deelden The Browcode  en de Astrownauten al rake klappen uit wat ze beide bracht tot een B-finale waar ze respectievelijk 3 en 4 werden. Helaas gingen de andere finales niet door waardoor de Kanorca’s, Ergonauten en Meer Harambenen niet meer in actie mochten komen. Er zal dit weekend door deze heren dus harder gestaan moeten worden om plekken in hogere finales te bemachtigen. Misschien is een sprint van 250 meter toch meer de specialiteit van deze mannen. Of zouden ze ons toch verrassen op de lange afstand?

In het H4+ veld start de ploeg Peddelen met maten. Een ouderejaarsploeg die met hun individuele roeiervaringen veel potentie heeft. Als het klopt wat de naam suggereert, zullen deze maten hun individuele krachten kunnen bundelen tot één hardstaande mannenploeg. In het H1x veld start Jelle de Ru. Het is niet de eerste keer dat hij in actie komt dit jaar. Een mooie 2e plek in de B-finale werd bereikt tijdens de Skoll cup. Met één korte week rust moet er weer gepresteerd worden. Zou er dit weekend meer in zitten? Doordat de Dames Club8+ niet fit is, zullen zij helaas niet starten dit weekend.

Bij de vorige wedstrijd van de sprintbokaal waren er helaas geen blikken voor Orca. Gelukkig hebben we een nieuwe wedstrijd, dus nieuwe kansen. Zal er dit weekend wel een ploeg naar huis mogen gaan met dit eremetaal? We gaan het zien!