Commissie in de Spotlight – de Cocos

Door Deborah de NiesCocos poster

De wedstrijd waar menig competitieroeier naar uitkijkt, een weekend georganiseerd door Orcanen en een spetterende afsluiter van het seizoen: de Orca Competitie Slotwedstrijden komen er weer aan. Na een turbulent seizoen wordt de laatste NOOC-wedstrijd van dit jaar op 17 en 18 juni geroeid op de Bosbaan. Achter dit succesvolle wedstrijdweekend zit een ijzersterke commissie: de Cocos!  Jasper Heuer, voorzitter van de Cocos, vertelt de Blikredaxi over het succes en de groei van deze commissie.

Op een rumoerige borrelavond heeft de Blikredaxi Jasper weten te strikken voor een interview. Terwijl op de achtergrond de eerste karaokedeuntjes klinken, nemen wij plaats in het Orquarium.  Want deze enthousiaste, praatgrage en energieke voorzitter laat zijn biertje nog een halfuurtje staan om met ons te praten over “zijn” commissie.  Want wat houden de Competitie Slotwedstrijden nou precies in? En wat maakt deze wedstrijd het leukste weekend van de NOOC?

Geschiedenis                                                 
Dit jaar worden de Competitie Slotwedstrijden al voor de 22e keer georganiseerd, een hele prestatie! Maar niet altijd maakte deze wedstrijd deel uit van de NOOC. De eerste 20 jaar dat Orca deze wedstrijd organiseerde was het een kleine wedstrijd, een hele gezellige dag op de Bosbaan, waar voornamelijk Orca-ploegen startte. Het succes en het gezellige karakter van deze wedstrijd is deze jaren niet onopgemerkt gebleven, want sinds vorig jaar is deze wedstrijd onderdeel van de NOOC geworden. Er zijn veel verenigingen die ontzettend graag bij de NOOC willen horen en het slotweekend willen organiseren. Het is dan ook een grote eer dat Orca gevraagd is dit te doen. Maar daar blijft het niet bij; de Orca Competitie Slotwedstrijden waren vorig jaar onverwachts een heel groot succes, iedereen was ontzettend enthousiast en het feest was drukbezocht. Dit heeft ertoe geleid dat de wedstrijd is uitgeroepen tot de beste NOOC-wedstrijd van dat jaar. Dat moet wat beloven voor dit jaar!

De wedstrijd
Met zo’n goede binnenkomer, kan het niet anders dan dat de Competitie Slotwedstrijden dit jaar weer een succes worden. Het belooft dan ook een groots event te worden.  De Orca Competitie Slotwedstrijden zijn sinds vorig jaar een meerdaags event. Omdat dit de laatste wedstrijden van het competitieseizoen zijn, wordt er op zowel zaterdag als zondag gestreden om de verschillende bokalen. Wie zal er dit jaar met de winst vandoor gaan? Naast een spannend roeiweekend staat er op zaterdagavond ook een spetterend feest op het programma. Sinds dit jaar is er een samenwerking tussen Skøll en Orca en is de (gecombineerde) feestcommissie hard aan het werk om een onvergetelijk feest neer te zetten in het Amstel Boathouse. Klinkt Amsterdam toch nog wat ver? Niet getreurd: in samenwerking met Skøll zijn er slaapplekken beschikbaar.

Orca present
Het slotweekend van de NOOC is natuurlijk niet te missen. Maar wat maakt deze wedstrijd nou echt de leukste wedstrijd van de NOOC?  De Cocos zet samen een event neer waar wel 3000 mensen op af komen, een weekend waar wij als fanatieke Orca-leden natuurlijk allemaal aanwezig zijn. Want wat is nou leuker om samen met heel Orca aan de kant de verschillende ploegjes aan te moedigen? Een handje te helpen achter de bar om het weekend tot een groot succes te maken? Of met lekker weer een paar biertjes te drinken in de zon en te genieten van een verse hamburger van de BBQ?

Op 17 en 18 juni kleurt de Bosbaan rood. Kun je niet zolang wachten? Kom dan donderdag 11 mei naar de Cocos Pubquiz & Kabouterborrel!Cocos pubquiz en kabouterborrel