De verbouwing van de Driewerf – update (deel 1/3)

Door Jasper Heuer

UPDATE: De thema-ALV van 1 november 2017 is verplaatst, hierover volgt later meer informatie.

“Jasper, als commissaris extern, wat doet je dan eigenlijk?” Deze vraag heb ik de afgelopen weken ontzettend vaak gehoord. Logisch gezien is Danielle als Commissaris Wedstrijdroeien bezig met het wedstrijdroeien en beheert Nino als penningmeester de financiën. Taken die duidelijk in hun functienaam zijn vastgelegd.

Dit is bij een Commissaris Extern op Orca niet zo. Mijn voorgangers hebben verschillende titels gehad; ‘Commissaris Nieuwbouw’, ‘Commissaris Gebouw’ en uiteindelijk ‘Commissaris Extern’. De eerdere titels hebben het al een beetje verraden, maar een flink deel van mijn bestuurstaken omvat de verbouwing die er (nu toch wel echt) aan zit te komen. Daarnaast ben ik bezig met echte externe relaties zoals Powerplay voor de werkacties, schoolroeien, werkgroep Vianen of lobbyen bij De Sportraad en politieke partijen.

test1

test 3

In onze Algemene Leden Vergadering (ALV) van 7 juni jongstleden heeft Orca met Triton en Viking een intentieovereenkomst en voorlopig ontwerp (VO) bekrachtigd. Na de vele vergaderingen en bijeenkomsten die daarop volgden, zijn de voorbereidingen voor de verbouwing nu bijna af! Zo ver zelfs, dat we op 1 november 2017 een thema-ALV gepland hebben, waarin Orca en al haar leden definitief akkoord kunnen gaan met de plannen! Op 30 en 31 oktober zal er ook bij Triton en Viking gestemd worden. Als na 1 november alle verenigingen akkoord zijn, wordt op 3 november het contract met de aannemer getekend en kan hij bestellingen gaan plaatsen en zich klaar gaan maken voor de verbouwing.

Afhankelijk van de levertijden, kan er dit kalenderjaar nog gestart worden met de fysieke werkzaamheden. Met name voor Orca en Triton, in het oog houdend dat we voor de UIT-week klaar willen zijn, zal de verbouwing klaar zijn voor de bouwvakvakantie van 2018 en kunnen we aan het einde van de zomervakantie proosten op een nieuw gebouw!

test2

test4

Haal door!

Jasper Heuer

Commissaris Extern der A.U.S.R. Orca

Dit was deel een van een drieluik over de verbouwing. In het volgende artikel wordt ingegaan op het ontwerp en in het laatste artikel zullen wat meer praktische zaken staan. Heb je vragen/opmerkingen/suggesties, mail me op extern@orcaroeien.nl