Ikje – Basisles anatomie

Door Petra Dijkstra

Het nieuwe roei-jaar is begonnen en de eerstejaars maken onzeker hun eerste halen in een C4+. Een belangrijke wijsheid bij roeien is natuurlijk dat een C4+ bijna niet om te krijgen is, maar als ik mijn coachkinderen stuur bij één van hun eerste trainingen, begin ik hier toch ernstig aan te twijfelen. Mán, wat wiebelt deze boot. “Aanhalen naar je borstbeen”, herhaal ik dan ook regelmatig. Als we stilliggen voor de tussenbespreking en de boot weer gevaarlijk naar één kant hangt, wijs ik één van de heren er nogmaals op dat hij zijn riem te laag heeft en hem moet vasthouden bij zijn borstbeen.  Onzeker vraagt hij: “Maar, waar zit je borstbeen dan? Ik dacht dat dat ergens bij je benen zat…”

Maak jij op Orca of daarbuiten wel eens wat leuks of raars mee? En is het op een of andere manier gerelateerd aan roeien of Orca? Stuur het in naar blikredaxi@orcaroeien.nl ! Gebaseerd op ik@nrc komen hier de leukste oneliner-verhalen van Orcanen terecht. Lees door.