De verbouwing van de Driewerf – de dagelijkse praktijk (3/3)

Door Jasper Heuer

‘Oh hellup, een verbouwing… Kunnen we nog wel blijven roeien dan? Waar laten we de boten en kunnen we nog wel douchen?’ Allemaal vragen die je wellicht hebt bij onze verbouwing.

foto 1 DEEL 3

Ik kan jullie geruststellen: er kan gewoon geroeid  worden tijdens de verbouwing! Praktisch gezien zijn bijna alle werkzaamheden die de aannemer gaat uitvoeren op de eerste verdieping. Tijdens de gehele verbouwing zal twee weken geklust moeten worden aan het plafond in de loods (installeren isolatieplaten), maar dit is van zo’n korte duur dat we daar wel een tijdelijke oplossing voor kunnen vinden (desnoods leggen we een aantal boten een weekje in Vianen).

Een heftigere impact gaat de verbouwing hebben op het dagelijkse leven op de eerste verdieping. Gelukkig is hier ook uitgebreid over nagedacht en wordt de bouw gefaseerd uitgevoerd. Ruwweg komt het erop neer dat in eerste instantie Viking en de ruimtes van Orca rondom de bestuurskamer worden aangepakt, dan Triton plus kleedkamers en tenslotte worden de kleedkamers van Viking gesloopt en krijgt Orca haar ruimtes erbij.

Hierdoor wordt ervoor gezorgd dat er altijd kleedkamers beschikbaar zijn voor het omkleden en het douchen. Voor het bestuur en commissies is het wellicht wat improviseren om ruimtes te vinden om te kunnen vergaderen, maar de samenwerking met Viking is tot op heden erg gemoedelijk en het ziet ernaar uit dat we tijdens de verbouwing daar wat vaker terecht kunnen.

Zelfwerkzaamheid

Een ander aspect wat ik nog niet had benoemd, maar wel belangrijk, is ‘zelfwerkzaamheid’. Zoals in het vorige artikeltje gezegd: om zoveel mogelijk voor elkaar te krijgen is er op alle mogelijke plekken geprobeerd budget vrij te pulken. De aannemer heeft aangegeven dat wij als verenigingen zelf ook een hoop kunnen klussen. Nu zal niemand aan de slag hoeven met elektra of leidingwerk, maar er wordt aankomend jaar wel van iedereen verwacht dat je komt helpen met het slopen van muurtjes, afval afvoeren, het sauzen van muren en dat soort klusjes. Gelukkig zijn we met veel, dus zal dat niet heftig zijn, maar weet dat je daar van mij tegen die tijd een mailtje over kan verwachten!

Ik hoop met deze korte reeks jullie wat meer gevoel gegeven te hebben van wat de verbouwing gaat inhouden. Lees vooral ook nog eens de  andere stukken die gepubliceerd zijn door of het artikel van Petra.

Haal door!

Jasper Heuer

Commissaris Extern der A.U.S.R. Orca

Dit was deel drie van een drieluik over de verbouwing. Lees voor meer informatie de andere twee artikelen vooral ook even terug. Heb je dan toch nog vragen/opmerkingen/suggesties, mail me op extern@orcaroeien.nl