Lieve Ome Ølaf – Editie 8

Door Ome Ølafomeolaf

In ‘Lieve Ome Ølaf’ leggen Orcanen hun alledaagse issues voor aan de onverschrokken ome Ølaf, de viking die altijd met raad en daad paraat staat [sic]. Van “ik heb gezoend; ben ik nu zwanger?” tot “wie zijn FLOAT, ik heb ze nog nooit gezien?”, ome Ølaf heeft een antwoord!

Lieve Ome Ølaf,

Ik weet niet hoe het in de Vikingenwereld zit, maar in de roeiwereld komen we natuurlijk om van de lange mensen, vooral de wedstrijdroeiers schieten meters de lucht in. De goden hebben mij helaas niet zoveel meters gegund, maar nu is het zo dat ik sowieso al op lange mannen val. Het probleem dat hierbij komt kijken is dat ik het verschil tussen knap en lang niet meer zie, waardoor ik soms een misser heb gemaakt. In de kleedkamer hoor ik wanhopige gesprekken tussen mijn mederoeiers: ‘Vind ik deze wedstrijdroeier nou echt aantrekkelijk of is hij gewoon lang?’ En ‘Is deze jongen uit de Club8+ nou echt knap of zie ik door zijn lange benen de rest niet meer?’

Met wanhopige groet,
Iemand met een stuurtjes profiel

Geacht verdwaald Stuurtje,

Ook in de Vikingenwereld schøten mensen meters de lucht in. Niet zo zeer lange mensen, ook kleine mensen die ons niet zinden werden diep in de schietbuis gedrukt voordat we het kanøn afstaken. Voor menig Viking een groots spektækel om naar uit te kijken.

Wel nu, het verschil tussen lang en knap. Vølgens Odin zit hier geen verschil in, zodra men lang is, is men knap. Velen denken echter dat hij dit zei om zijn langste zoon Hodr gerust te stellen, hij was immers blind. Mijn advies zou zijn: draai de stelling om. Wanneer iemand knap is, is deze dan ook lang? Ik heb Noormænnen zien vechten om jønkvrouwen die nog kleiner waren dan hun eigen drinkhoorn, maar ook jongedames door het støf zien kruipen om krijgers te krijgen die niet veel groter waren dan het voorgenoemde stof. Kortom: schoonheid staat los van lengte.

En stel nou dat je je nog eens tussen twee knieschijven bevindt, twijfelend of de heer in kwestie alleen in lengte uitblinkt of ook in schoonheid, bedenk dan dat wanneer beide benen van degelijke lengte zijn, de derde zelden achterblijft.

Groet, Ølaf

Zit jij nou ook met een groot probleem? Twijfel niet en lucht je hart in een mailtje naar blikredaxi@orcaroeien.nl o.v.v. Ome Ølaf en wie weet wordt je vraag volgende keer beantwoord door je favoriete oom! Natuurlijk kun je ons ook anoniem een mailtje sturen via bijvoorbeeld http://www.sendanonymousemail.net/