Een kaartje van… Sjoerd Banken

In “een kaartje van…” sturen Orcanen elkaar een kaartje met een doorgeefvraag. In de vorige editie stelde Rowbijntje de vraag: “Beste Sjoerd, we vroegen ons het volgende af: Waar kijk je het meest naar uit dit jaar en waar zie je het meest tegenop?’’

Sjoerd Banken

Beste dames van Rowbijntje (ondertussen officieel Watsebijn/bootje Krowket?),

Door de drukte van het bestuursjaar heeft dit kaartje even op zich laten wachten, sorry daarvoor. Eén van de dingen waar ik het meest tegenop zag heeft ondertussen al plaatsgevonden, namelijk de constitutieborrel van Orca. Hierbij nodigen we veel bevriende besturen, met name van andere knorrenroeiverenigingen, uit. Het was een intense avond waarbij ik voor het eerst in mijn leven op de Eerste Hulp ben geëindigd. Voor meer details over de aanleiding, zie het artikel in het papieren blik van de Blikredaxi waarin ons bestuur wordt voorgesteld dat binnenkort zal verschijnen.

Twee andere evenementen waar ik met gezonde tegenzin naar toe leef zijn de In- en Uit-training. Hierbij is het bestuur namelijk de organiserende partij, zodat alle Orcanen kunnen deelnemen aan het grootste landelijke toernooi ‘shirts afscheuren, tongworstelen en kotsen’. Je kan je voorstellen wat voor zooi dit gaat opleveren. Natuurlijk levert het ook een boel prachtige verhalen en een uiterst complex zoendiagram op.

Er zijn twee (type) momenten waar ik heel erg naar uitkijk. Het feliciteren en meegenieten met de successen die alle roeiploegen en commissies gaan behalen komend jaar! Het is echt fantastisch om euforisch terug te kunnen blikken op een geslaagd proces en resultaat, dat gun ik iedereen van harte.

Daarnaast hoop ik heel erg dat ik voor jullie, alle Orcanen van nu en in de toekomst, successen kan behalen op de achtergrond. Ongemerkt wordt er hard gelobbyd, gebrainstormd en gediscussieerd binnen werkgroepen, adviesraden en het bestuur om Orca te behouden en te verbeteren. Denk aan gezonde (financiële) bedrijfsvoering, het verbouwen van de Driewerf, het bevaarbaar houden van het Merwedekanaal en het intekenen van een roeibaan in de gemeentelijke plannen in de polder Rijnenburg.

Ik zou graag de volgende vraag willen stellen aan Rosemarie Laken: Hey Rosemarie je bent pas net lid geworden en nu al fanatiek aan het roeien, hoe ervaar jij het nu op Orca? Ik kan me voorstellen dat het vooraf gek voelde om in de voetsporen van je ouders (Lieneke en Pim) en je broer (Pelle) te treden.

Sjoerd Banken

Voorzitter

Bestuur 2017-2018