Lieve Ome Ølaf – Editie 9

Door Ome Ølafomeolaf

In ‘Lieve Ome Ølaf’ leggen Orcanen hun alledaagse issues voor aan de onverschrokken ome Ølaf, de viking die altijd met raad en daad paraat staat [sic]. Van “ik heb gezoend; ben ik nu zwanger?” tot “wie zijn FLOAT, ik heb ze nog nooit gezien?”, ome Ølaf heeft een antwoord!

Lieve Ome Olaf,

Ik zit met een nogal dringende kwestie. Ik ben sinds dit jaar lid geworden bij de mooiste roeivereniging van Utrecht en geniet enorm van de trainingen, borrels en feestjes. Allemaal natuurlijk alcoholvrij, omdat ik de 18 nog niet ben gepasseerd…

Naast dat Orca hard kan roeien is me ook opgevallen dat men hard regelt. Als ik rond een uurtje of drie om me heen kijk, is menig mens aan het tongworstelen met een leuke partner, terwijl ik in m’n eentje slokjes sta te nemen van m’n cola. Nu zijn feestjes ook erg leuk om te dansen en mee te blèren met Guus Meeuwis, maar als je hele ploeg ineens verdwijnt met een mooie dame, vraag ik me toch af: Hoe kan ik zo’n leuke Orca-dame regelen als ze allemaal boven de twintig zijn en ik nog maar 17 ben?

Bedankt alvast,
Een eenzame minderjarige

Beste knul,

Op de Noorsche wateren hadden wij niet zoiets als “alcoholvrij”. Van jongs af aan werd alcohol met de paplepel ingegoten. Als kind zat dit door de Yøki heen en zelfs de zuiverste moedermelk bevatte sporen van ethanol. Zo kwam elke Viking aan zijn ADHA. (Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid Alcohol)

Afijn. Leeftijd. Een begrip zo oud, dat het al een wonderlijkgrote waarde van zijn eigen betekenis heeft. Alles wat bestaat heeft het, en alles wat geweest is had het. Sommige zijn er trots op, andere willen er vanaf. Hoe je het ook wendt of keert, je doet er vrij weinig aan. Ik had in een ver verleden een Vikingvrind met een vergelijkbaar probleem. Hij loste dit op door te spreken van een mentale leeftijd, en dat de zijne al verder vooruit was dan die van zijn lichaam. Het werkte geweldig en op zijn dertiende lichaamsjaar wist hij al vrouwen te strikken van zes zonrotaties ouder! Echter begon hij nu te klagen dat zijn lichaamsleeftijd onder de gordel achterliep op zijn mentale leeftijd.

Ik raad jou aan het eens te proberen in het wedstrijdveld. Ik heb horen zeggen dat bij deze vrouwen alcohol juist een negatief effect heeft op de prestaties, zij drinken dit goddelijk goed dan ook niet. Ook zijn zij ervan op de hoogte, in tegenstellen tot velen, dat alcohol ook met tong-tong contact overgedragen kan worden. Dat colaatje werkt nu wellicht afstotend, maar in het juiste veld misschien wel kansen vergrotend.

Veel geluk, Ølaf.

 

Zit jij nou ook met een groot probleem? Twijfel niet en lucht je hart in een mailtje naar blikredaxi@orcaroeien.nl o.v.v. Ome Ølaf en wie weet wordt je vraag volgende keer beantwoord door je favoriete oom! Natuurlijk kun je ons ook anoniem een mailtje sturen via bijvoorbeeld http://www.sendanonymousemail.net/