Voorbeschouwing – Heineken NOOC Openingstoernooi 2018

17545253_674456569424813_4903617517630760589_o

Door Lard Montesano Montessori

“Hoogverheven schijn op de brakke Beekse daken
Ieder maakt zich op voor drie debiele dagen
Doe schuurpapier om en je borstzak af
zo trekt niks je van die paal af
Alle roeiers lijp op deze parté
De cadeautip? Neem aspirine mee

 
Afijn, roeien dus. We beginnen met de zaterdag, wanneer de roeiers in theorie nog niet al te brak zijn. De eerstejaars herenploegen Rownald Drunk en Intieme Riemen hebben zich voor dit evenement ingeschreven zonder dat ze de stuurboord bokaal deden. De eerstgenoemde ploeg heeft op de sparavonden en de Orca bumping geen flauwe tijden neergezet. De tweede ontbreekt op elke wedstrijd, een verrassingselement dus!

Dan hebben we vier damesploegjes. Vier hele compacte namen.
Storm (odz. Orcaan is coming) wisselt haar prestaties per sparavond een beetje af, TEMPO (odz. Gewoon boeg man) roeit meer consequent en komt rond dezelfde tijd uit als de eerder genoemde ploeg. Dan komt Welvarend (odz. We roeien die welvaartsbuikjes er af) en zet een lekker sterke tijd neer op de Orca bumping om vervolgens op de sparavonden wat steken te laten vallen.  Als ze roeien als de weerlicht en snel oprijden dan varen ze wel. Giraft (odz. Meer benen meer beter) zit consequenter in de hogere helft. Nu maar hopen dat ze ondanks dat succes en hun lange nekken nog een beetje down to earth zijn gebleven. Straks stoot je je hoofd nog tegen de muntbrug.

Vervolgens starten er twee herenploegjes, waaronder de meesters van de morbide motto’s Rita Verdronk (ook wel bekend als Maurow). Ondanks alle gekkigheid hebben deze heren op de sparavond een prima degelijke tijd neergezet. Zolang ze geen motie van wantRowen indienen kan hun pRowlitieke carrière enkel succes en Trots (op Nederland) opleveren.
Breaking Boot (odz. Roeien meth de riemen die je hebt) zal nog wel een snuif…..ik bedoel kluif hebben aan het verslaan van de eerder genoemde ploeg. Aangezien bommen aan half verlamde Mexicanen vastmaken hier geen optie is zullen ze het op de ouderwetse manier moeten klaarspelen.

Zo eindigt de zaterdag. Wat er in de nacht gebeurt zal ongetwijfeld nog in een ander document naar voren gebracht worden. Niet vergeten om de lebberlijn (0640467745) in de sneltoets te houden!
Op zondag hebben we drie damesploegjes die gaan roeien op een wat hoger niveau. Strijkkwartet(odz. Goeie compositie) had vorig jaar nog ‘n blikkie gehaald tijdens de NOOC. Kunnen ze dat succes voortzetten wanneer er geen stuk ijzer meer onder hun boot hangt? Geen idee, maar ze hebben kennelijk wel een instagram dus dan komt alles professioneler over. Irrowplaceable (Bootyoncé Rowles) heeft het op de bumping af moeten leggen tegen de eerder genoemde ploeg, maar de absolute tijden liggen echter redelijk dicht bij elkaar.
‘So don’t ever for a second get to thinking you’re irreplaceable’.
Bootoverend draait al een jaartje langer mee dan de tegenstanders. Is anciënniteit voldoende om het ego van de andere flamboyante dames te vernietigen?

Dan krijgen we een heel bijzonder veld, de ervaren heren C4+. Daar vinden wij de STOEPA Bestuurders ‘Vo bestaande uit bestuursleden van Euros, Pelargos, Theta, Saurus en onze eigenste Samuel de Korte. Over de andere bestuursleden en hun roeikunsten kan ik niks zeggen. Ik zag Samuel echter laatst nog met Maria Mojet in een C4 roeien, dus ik heb hoge verwachtingen. Hun concurrent bestaat uit de Astrownauten (odz. De sterren van de hemel roeien) die ondanks verschuivingen binnen de ploeg alsnog een delegatie naar de HNOT sturen. Zeker een veld dat het waard is om aan te komen moedigen.

Vervolgens hebben we vier damesploegjes die zich apart in het DÖnerv C4+ veld hebben ingeschreven. Carpe Riem (Carpe Remus als je het volledig in Latijn zet) heeft het in de Orca et Laborca moeten leren, een boot die bijna net zo oud is als de taal waaruit deze ploeg de naam ontleent.  Hopelijk hebben ze een techniek ontwikkeld die zo stevig is als marmer.
Deze boot word gedeeld met De 7 Dwergen (odz. Hé row, hé row, roeien doe je zo), die duidelijk meer van het goud dan van marmer zijn. Maar of het gaat om goud uit de grond of goud uit een glas zal zondag duidelijk worden.
Rowfdier (odz. Niet alleen een beest in de boot) en Rowlaris hebben elkaar waarschijnlijk goed leren kennen op de Orca bumping. Hun tijd verschilde maar 5 seconden van elkaar. Op de HNOT hebben ze de kans om te kijken of de helderste sterren overwinnen of toch de apex predators.

In het stuurboord klassement hebben we zondag welgeteld 5 damesploegjes die starten.
Rowsvicee (odz. Je roeit wel goed schatje) heeft op beide sparavonden een stevige tijd geknald, waaruit ze duidelijk hebben gemaakt dat ze minder aangelengd zijn dan hun naam doet vermoeden.
Een ploegje die misschien iets meer kleur nodig heeft is Vandaag is Rowd (odz. We roeien beter dan we zingen), ze hadden een redelijk stroeve bumping waarna ze zich op de spar wel enigszins herpakten. Zo leert men weer: concentratie is belangrijk.
Hetzelfde proces valt bij Ogenblikje (odz. Wacht ff) te bespeuren. Op de bumping is er misschien iets te lang gewacht, maar op de spar behoorden ze opeens tot de hoogste 5. Kunnen ze dit kunstje herhalen en finishen voordat je ‘wacht ff’ kan zeggen? De blikken in hun ogen zeggen alles tegen mij.
Tipsea is hopelijk niet de staat waar ze zondag nog in verkeren wanneer ze het water op gaan. Roeien onder invloed schijnt zelfs strafbaar te zijn, maar stel dat ze de politieboot er uit weten te roeien zullen ze zeker een goeie kans maken op een blik.
Een verrassingselement in deze strijd is Boatiful , een ploeg die zodanig in nevelen gehuld is dat ik geen roeiresultaten van ze heb kunnen vinden. Schrödingers ploeg eigenlijk.

Dan zijn we aangekomen bij de laatste groep, de herenploegjes van het stuurboord klassement. Kyrowgre (odz. Gotta blik em all) heeft zijn loyaliteit goed uitgekozen. Iedereen weet dat je in Pokémon Omega Ruby sneller over het water kan surfen als je een Kyogre gebruikt. Zijn hitbox is echter wel groter. Dus let op dat je in je snelheid niet tegen andere boten botst!
Thierry Bootdet (odz. We breken het Orcartel) gooit het over de andere boeg. Zij teren niet op hogere krachten; die zijn toch corrupt. Als ze niet weten te presteren op de HNOT komt dat waarschijnlijk doordat ze gedemoniseerd worden door de linkse media. Een gewiekste voordeelpositie.
Tegenover hun staat een ploeg die waarschijnlijk vol VVD stemmers zit. De Goldriggers (odz. Pikken tot we blikken) doen alles om winst te boeken.  Roeiend in het, met een hele hoop fantasie, goudgele Manusgeintje zullen ze bewijzen dat succes ook met kleptomanie bereikt kan worden.
Zo eindigen wij met How i met your rower (odz. Legen- row for it… dary), een ploeg die tijdens de eerste sparavond de hoogste herentijd neergezet hadden.  Hun odz. Is wellicht op zichzelf al een goeie voorbeschouwing van de hele HNOT. Want wat er ook gaat gebeuren,
‘its gonna be legen…wait for it…dary!’.