Voorbeschouwing Traianus Regatta

SpiegelwaalDoor Maarten San Giorgi

Komende zaterdag is hopelijk toch echt de eerste wedstrijd voor de bakboord bokaal. Helaas ging de Aegir lentesprint twee weken terug niet door. De dag voor Pasen zullen 13 ploegen namens Orca strijden voor een blik op de Waal. Een rivier van 82 km, waarvan Orca er zo’n 2,5 op hoog tempo zal gaan afleggen. Nu hoor ik u al denken: “Maar lieve blikredaxi, er stroomt toch 1500 kubieke meter water per seconde door de Waal, hoe moeten we dat dan doen?”. Geen paniek lieve sjaars. De wedstrijd zal plaatsvinden op de Spiegelwaal, een gecreëerde geul om overstromingen in Nijmegen tegen te gaan. Desalniettemin is het een prachtige plek om te roeien.

We beginnen vroeg in de ochtend in het D1 veld waar Carpe Riem zal starten samen met Moby Blik. Eerstgenoemde heeft al de HNOT gestart en belandde daar zeer degelijk in de B-finale. Hopelijk zit het wedstrijdritme er nu al goed in. Met een beetje geluk zou Moby Blik haar namen kunnen waarmaken en thuiskomen met dat felbegeerde stukje metaal.

Ook de dames van De 7 dwergen hebben afgelopen weekend de benen getest op de HNOT. Zij starten samen met Blikspanen in het D2 veld. Deze dames hebben ex-clubachters als coach. Zal deze expertise buiten de boot leiden tot een onvergetelijk resultaat? In het D3 veld zullen de Avocarows en de Rowyalties Orca vertegenwoordigen. De dames van de Avocarows zijn zeer fanatiek: lekker actief op Orca en vaak te vinden achter de tafelvoetbaltafel. Dit fanatisme wordt komende zaterdag zeker omgezet tot snoeiharde halen. De boot die is toegewezen aan de Rowyalties is de Enterprice. Voor velen staat deze bekend als een lompe en zware boot. Wat het merendeel van de Orcanen niet weten is dat dit een zeer groot voordeel oplevert tijdens wedstrijden, waarbij je met een betere boot alleen maar harder gaat.

Het laatste damesveld is (verrassing) D4. Kantjeboord zal in dit veld aan de start verschijnen. De dames zijn niet de eerste met deze naam. Toch zijn er legendarische ploegen geweest op Orca met dezelfde naam, die de geschiedenisboeken in zijn gegaan als ware helden of heldinnen. Zal Kantjeboord ’18 dit kunnen overtreffen en zaterdag dat blik pakken? De andere ploeg die in dit veld start is Rowfdier. Afgelopen weekend hebben ze op safari hun soortgenoten ontmoet en zijn ze hierdoor diep geïnspireerd geraakt. Met volle focus gaan ze dit weekend keihard knallen.

Vervolgens gaan we door naar de heren. In het H1 veld starten De Ark en Bootram. Ook de heren van De Ark trainen in de Enterprice. Wie weet hebben ze hier hun naam op gebaseerd? Bootram lijkt ook veel op een ploeg van afgelopen jaar. Ook deze heren waren afgelopen weekend in Hilvarenbeek. Helaas lag hun focus daar wat meer bij Bantengs en Gnoes. Hopelijk ligt komend weekend de focus wat meer bij het roeien.

In het H2 veld zullen Rowasis en La compagnie des sept rameurs aantreden. Voor degenen die niet zo goed Frans spreken: volgens Google Translate betekent het ‘het gezelschap van de zeven roeiers’. Desalniettemin is het altijd mooi om te zien dat ploegen op Orca al internationaal georiënteerd zijn in hun roeicarrière. Rowasis beeldt als ploeg prachtig de metafoor uit voor de ultieme dorst naar een blik en de onvoorstelbare vreugde wanneer deze behaald zal worden, net als een oasis. Schitterend heren.

In het H3 veld zien we dat niet alleen in Amerika machtswisselingen plaatsvinden, maar ook op Orca. Zo volgt Rownald Drunk de herenploeg Brak Rowbama op. Wij gaan er natuurlijk vanuit dat deze mannen als enige Orcaploeg in deze poule wel zullen blikken. Wanneer dit niet gebeurt zal er maar 1 verklaring zijn: FAKE NEWS.