Een kaartje van… Lentedames 1

In “een kaartje van…” sturen Orcanen elkaar een kaartje met een doorgeefvraag. In de vorige editie vroeg Jethro aan lentedames 1 om zich voor te stellen. 

Lieve Orca-leden,

Misschien hebben jullie ons de afgelopen maanden al zien struggelen in de boot, met ons gegeten tijdens de hap of met ons gepraat tijdens een van de borrels, maar voorgesteld hebben wij ons nog niet. Wij zijn Lentedames 1, beter bekend onder de naam Donderslag (o.d.z. we gaan zo snel als de bliksem!), Mokerslag of Tegenslag (Want helaas hebben we geen prijzen gepakt op de EDR en de Orca Composlot 🙁 ). Onze naam zegt jullie natuurlijk niet zo veel, daarom lijkt het ons leuk om ons even kort persoonlijk voor te stellen.

Lentedames1
Op bovenstaande foto zie je ons in paniek in de boot, omdat Iara’s bankje van de rails af is gevlogen op de Composlot. Onze stuur op deze foto is Kim. Ze is met haar 22 jaar de wijn drinkende moeder van het stel. Ze studeert psychologie en vindt roeien top, alleen haar knie vindt het allemaal wat minder. Daarom is Kim onze full time stuur van de ploeg, iets wat ze super goed doet! Op slag vinden we de 20-jarige Sophie. Sophie heeft een jaar literatuurwetenschap gestudeerd, maar dat beviel toch minder goed dan gehoopt en dus gaat ze volgend jaar een andere studie doen. Ze vindt roeien heel erg leuk, omdat je lekker je hele lichaam fit houdt (chill) en omdat het gezellig is (ook al moeten we in de boot vooruitkijken en onze mond houden)! Achter Sophie vinden we Neda, de jongste roeister van de groep. Ze is 18 jaar en studeert Algemene Sociale Wetenschappen. Ze vindt het heerlijk om in de roeiboot spierpijn te voelen op plekken waar je het nooit eerder hebt gevoeld, maar ze kwam er pas achter dat dit helaas veroorzaakt werd door een verkeerde roeitechniek… Dan komen we aan bij Iara, onze dokter in de boot. Ze is 19 jaar, studeert geneeskunde en vindt roeien vooral super grappig en nog leuker omdat ze haar ploegje (en alle andere mensen op Orca!) zo leuk vindt. Wij zijn andersom heel blij met Iara, omdat ze superlekkere taarten en salades meenam naar de trainingen. Op boeg vinden we Julia. Ze is 19 jaar en studeert Taal- en Cultuurstudies. Julia had vooral veel zin om te sporten, nieuwe mensen te ontmoeten en gezellige avonden te hebben bij een sportvereniging; allemaal wensen die bij Orca uitgekomen zijn! Niet op de foto te vinden, maar wel een superbelangrijke schakel binnen ons team is Suzanne. Ze is 19 jaar en studeert ook Algemene Sociale Wetenschappen. Ze vindt het superleuk dat je er samen voor zorgt dat de boot steeds harder vooruitgaat, en dat je vervolgens ’s avonds gezellig met z’n allen kan genieten van een aantal biertjes en gezelligheid. Voor een goeie samenvatting van wie wij zijn, verwijzen wij jullie verder graag naar onze eigen meme! 😉

Tijdens de lenteperiode hebben de Eerstejaars Heren Licht en de Heren Club 8 ons geleerd hoe wij de zware Enterprise of Orca et Laborca soepeltjes over het water konden laten glijden. Dankzij jullie hebben wij maar mooi de spar tegen Triton gewonnen!! 🙂 Wij willen dan ook van dit moment gebruik maken om hen op deze wijze heel erg te bedanken voor de fijne trainingen en goede tips, en de Club 8 ook in het bijzonder voor de gezellige borreluurtjes! 😉 Ook willen we de ARCO bedanken voor de superleuke activiteiten die zij tijdens de lenteperiode voor ons hebben georganiseerd. Wij vonden het fijn om lentesmurf te zijn en hopen in september een net zo leuke afroeiperiode tegemoet te gaan! 🙂

Tenslotte willen we een volgende vraag stellen aan de charmeurs van de heren clubacht, die met zijn allen een tinderaccount hebben. Willen jullie je leukste tinderverhaal vertellen?

Vriendelijke groetjes,

Donderslag (Suzanne, Neda, Sophie, Iara, Kim en Julia)

Lentedames 1 meme