Een kaartje van… Hylke Ringenaldus

In “een kaartje van…” sturen Orcanen elkaar een kaartje met een doorgeefvraag. In de vorige editie vroeg Luctor et EmErgo aan Hylke Ringenaldus: Hoe bevalt het coachen van de club8 en wat zijn je verdere plannen binnen Orca?

kaartje van hylke (2)

Hey Luctor et emergo,

Allereerst bedankt voor jullie kaartje! Ik vond het superleuk om te zien dat jullie bovenin meedraaien in de NOOC, een groot compliment naar jullie en de coaches! 

Eén van de leukste dingen die je kunt doen op Orca, is roeien in een acht.  Toch is het misschien nog wel leuker om een acht te coachen. Ik heb vorig jaar dan ook vol plezier gekeken naar de ontwikkeling die mijn dames en Sander hebben doorgemaakt, zowel binnen als buiten de boot. Het contrast tussen het begin van het jaar, waar ze tijdens de indoor liever bezig waren met trucjes in de ringen, met nu, als ze braaf uit zichzelf de slidings schoonmaken na de training, kan niet groter zijn. 

Ik heb geluk gehad met het coachteam waar ik in zat; ik heb veel van mijn mede coaches geleerd. Julia bijvoorbeeld, leerde me veel over blessures en alternatieve trainingen; Aline vertaalde mijn technische verhalen naar zinnen die mijn dames begrepen en zorgde ervoor dat de trainingen niet te bits werden; Timo hield me scherp, aangezien hij het op technisch gebied 50% van de tijd niet met me eens was en Alex sleepte ons mee naar frituur de bosrand in Brugge (de beste frituur van Belgie, zeker langs gaan als je in Brugge op trainingskamp bent). Dit alles zorgde ervoor dat we op de PEiL met harde klappen naar een tweede plek roeiden. Je zag dat de technische focus die wij als coachteam hadden bedacht perfect werd uitgevoerd. 

Het coachen is me dus zeker goed bevallen, ook omdat ik wat meer tijd had om losse wedstrijden zoals de ringvaart te roeien en om wat vaker mijn racefiets te gebruiken. Ik heb echt een supertof jaar gehad, maar bij al het kijken naar roeien is het ook weer een beetje  gaan kriebelen. Er is dus best een grote kans dat ik volgend jaar niet mee fiets met een boot maar er zelf inzit.

Verder wil ik een kaartje sturen aan middengroep lichte dames, nog gefeliciteerd met jullie winst in het klassement vorig jaar; alle blikken die jullie hebben gewonnen en de goede presentaties op de EUG. Mijn vraag aan jullie is: Wat waren de hoogtepunten van jullie seizoen? Wat is jullie gouden tip om hard te roeien en wat zijn de plannen voor dit jaar?