Afhalen met Aniek

Een beetje Orcaan kent het wel: het gevoel van ’s ochtends brak wakker worden na een cantus (BAE-cantus). Ofwel je bent met je kleren nog aan in bed gevallen, terwijl je van zowel je telefoon als je waardigheid niet meer precies weet waar je hem bent verloren, ofwel je bent met niet zo heel veel kleren meer aan, samen je cantus buurman/vrouw tussen de lakens beland. Eén ding is in ieder geval zeker: de volgende ochtend word je wakker met een kater die voelt alsof de bouwvakkers, die een paar weken terug gaten in de Biltstraat aan het boren waren, nu hun vak uitoefenen in jouw hoofd.

Je draait je om in bed en je maag draait zich om in je lichaam. Je wil je mond opendoen, maar dat kan niet meer omdat je zo uitgedroogd bent. Het voelt  alsof al je aderen zijn dichtgeslibd en je organen rondjes zwemmen in je buik. Eigenlijk wil je maar één ding: water. En junkfood, om de pijn te verzachten.

Je graait naar je telefoon (of die van je bedpartner, als je je eigen bent verloren), negeert alle 24  “waar ben je”- appjes en gemiste gesprekken en opent de thuisbezorgd app, waar je vervolgens zó overweldigd wordt door het immens diverse aanbod, dat je je telefoon maar weer neerlegt. En je nog een keer omdraait.

Maar wees niet getreurd! De Blikredaxi is namelijk zo nobel geweest om op een mooie maandagavond samen te komen en een aantal soorten fastfood te bestellen en deze te  raten op de volgende punten: bezorgsnelheid (brakke jij heeft natuurlijk niet zo heel erg veel geduld), presentatie (je moet niet van de aanblik alleen al over je nek gaan), smaak, en, ook niet onbelangrijk op ochtenden zoals die na een goede cantus: de kans dat je na één hap meteen boven de wc hangt.

De Specifics:
Dit hebben wij over onze (toen nog niet brakke) smaakpapillen laten rollen:

Snackbar: Kemer (hoe kan het ook anders), 4 friet met, 2 kaassouflés, 2 kroketten
Pizza: Pizzeria Fatta A Mano, 1 pizza vegetariana, 1 pizza pepperoni, 1 pizza arugula
Chinees: Bamboo The Far East Kitchen, maandmenu A voor 2 à 3 personen
Pokébowl: Poke Perfect, Wakadori Chicken bowl, Viva las Veggies bowl (een goede naam is het halve werk)

WhatsApp Image 2019-07-02 at 18.30.37
WhatsApp Image 2019-07-02 at 18.30.39-2

 

Bezorgtijd *

De pizza en de Kemer kwamen ons al na 15 minuten uit onze honger verlossen. Helemaal top dus! We gaven de bezorgkwaliteiten een 9, want als je brak bent dan is alleswat er niet meteen is, de seconde nadat jij het hebt besteld, te laat. De Chinees deed er wat langer over, een minuut of 30, eventueel omdat de 12-jarige bezorger onder het rijden een aantal keer zijn appjes moest beantwoorden. Maar wij hadden geen stervende honger meer, dus het was wel een 6’je waard. De pokébowl duurde z
o lang dat brakke jij waarschijnlijk al honderd keer weer in slaap was gevallen (een uurtje). 4 in dat department dus.

 

Presentatie

De pokébowl liet dan misschien lang op zich wachten, maar dan heb je ook wat: prachtig gearrangeerd, goed gevuld én in een fancy houten bakje die je meteen in je instastory kan knallen. Ook zeer geschikt om mee te nemen naar het park als je brakke ochtend ook meteen je eerste date is. 11/10 dus. Ook van de aanblik van de pizza werden we gelukkig: die was rijkelijk belegd (dus niet maar 3 champignons op één stuk rechtsboven en verder gewoon kaal), met genoeg kaas en een niet te dikke rand. Steady 9. De Chinees spreekt eigenlijk wel voor zich. Het ziet eruit zoals je verwacht dat het er uit ziet en dat is ook wel eens fijn. Never change a winning team, zeg maar.

We begrijpen dat de meeste Orcanen eigenlijk alleen in dronken staat in de Kemer belanden, maar toch schrokken we even van de aanblik van onze favo donderdagavondsnack in het daglicht. Zulke bleke friet hadden we allemaal in tijden niet meer gezien, en daarom krijgt de Kemer een schamel zesje.

 

Smaak

De pizza en de pokébowl waren wat het op eerste oogopslag al leek: heerlijk. De pizza was knapperig, en niet doordrenkt in het vet (bonus voor brakke jij). Ook een positief puntje: hij was voorgesneden, en dan écht gesneden. Hoef je niet eens langs de keuken om de pizzasnijder uit de vaat van je huisgenoot te vissen. Ook de pokébowl is top, op de enigszins slijmerige zeekraal na. Ons welervaren testpanel gaf beide gerechten een 9.
Ook de bij de Kemer was er helaas een duidelijk verband tussen de presentatie en de smaak. De frietjes waren eigenlijk bleek in alle opzichten: ze waren slap, er zat geen zout op en zagen er niet appetijtelijk uit. Dus, pro tip voor toekomstige Kemerbezoeken: doe het gewoon dronken.
De Chinees was een beetje veel om te behappen (letterlijk). Overall viel het eten goed in de smaak, maar er zaten een aantal balletjes in deeg bij die niet helemaal in de smaak vielen. Commentaar luidde onder andere: “Het is zo droog als een spons! Waar is mijn speeksel?” en “Het voelt een beetje alsof je salmonella aan het eten bent.”. Nog een klein puntje van kritiek: in het maandmenu zit niets dat vega is.


Braakrisico

Als je een beetje risicoavers wil zijn, is de pizza de beste keus. Wij achtten de kans dat je meteen naar de wc rent vrijwel afwezig, net zoals bij de pokébowl. Hoewel je daar wel een klein beetje moet uitkijken: een hele hap zeewier is moeilijk binnen te houden. De Chinees en de Kemer kan je maar beter eten als je niet de avond van tevoren bier voor 1 euro hebt gedronken. Hoewel, het hangt er ook maar vanaf wat je doel is. Als je denkt, ik moet alles er echt even uit gooien, neem dan een Chinees balletje.


 Scoreoverzicht

Mocht je brakke hoofd er nou echt niet naar staan om de tekst te lezen om erachter te komen wat de beste keuze voor jou is, hebben we het hier samengevat in een overzichtje.

 

  Bezorgsnelheid Presentatie Smaak Braakrisico
Pizza 9 9 9 afwezig
Kemer 9 6 4 aanwezig
Chinees 6 8 7 (behalve die balletjes, die krijgen een 2) aanwezig
Pokébowl 4 11 9 (behalve het zeewier, dat krijgt een 5) afwezig

*naar Orca, is misschien een pietsie anders als je ‘s ochtends wakker wordt in Overvecht