Voorbeschouwing Bavaria Orca Competitie Slotwedstrijden

55218791_2025032757622151_5588754077124132864_o

Door Geke Smit

De mooiste tijd van het jaar is weer aangebroken, de zomer! Dit betekent ook de afsluiting van het competitie wedstrijdseizoen, met de allermooiste wedstrijd die er is: de Bavaria Orca Competitie Slotwedstrijden (BOCS voor intimi). Deze wedstrijd is ook de afsluitende wedstrijd voor de eerstejaars van de NOOC Bakboord bokaal, dus hun laatste kans om te taarten dit jaar! Er starten maar liefst vijfenvijftig ploegen dit weekend en wij zetten ze voor jou op een rijtje!

 

Zaterdag

Op zaterdag starten er een hele vloot aan mixed tweetjes voor Orca, deze bestaan uit de tweetjes Geen afstand te ver met Carien Bierman en Vincent de Vries, Stoffer & Blik met Matthijs Spruit en Emma Sluys en M&M met Marek van Oostrom en Marlies Grolle. Ook zal onze composaris Remy strijden in een skiff tegen de andere composarissen. Lente Heren 1 en Lente Heren 2 zullen ook aan de start van de BOCS verschijnen. Na de winst van Lente Heren 2 op de Asopos Driekamp met Lente Heren 1 dicht erachter zijn wij benieuwd wie het voortouw zal nemen bij deze krachtmeting. In het dames ervaren 4+ veld zal Vergane Glorie een poging doen om te laten zien dat hun glorie nog helemaal niet vergaan is. De altijd fanatieke dames van Zeestrijkers zullen gaan strijden voor de felbegeerde BOCS taart in het dames 4* veld tegen de Club4* Lit&Licht, het belooft een titanenstrijd te worden. In het club C4+ veld kan er op twee Orca paardjes gewed worden, namelijk de dames van Zeeslag en de Heren club C4+. De Heren clubacht 2019 krijgen ook concurrentie in de vorm van ShwoarMa o.d.z. dikker dan je moeder. Ook in het mixed acht veld starten er twee Orca ploegen, een a(ch)tje voor de sfeer en onze eigen compocie in Walou CCrisis, wegens succes tijdens de wedstrijd in het verre zuiden verlengd!

En dan is het nu tijd voor het echte werk, de paradepaardjes van Orca: de dames en heren van de Bakboord bokaal! In poule 1 van de dames zullen Rowca Cola en Luctor et EmErgo laten zien wie er hier nou echt de baas is. Hetzelfde geldt voor de heren van Neanderhalers die tevens in poule 1 hun beste lange klappen zullen vertonen. Zaterdag is ook de dag dat de dames van poule 3 zich aan de start zullen vertonen en deze equipe is van kwantitatieve waarde. Maar liefst vier Orca ploegen gaan hier voor de winst! Deze ploegen zijn Driemteam, Code Rowd, Krowdodil en Bootje Krowket.

 

Zondag

Ook op zondag zullen er natuurlijk ook ploegen van de Bakboord bokaal van start gaan! Ditmaal zal het gaan om de dames en heren van poule 2, maar dit keer zijn de heren in de meerderheid. De mannen van Strijklust, Brakboord, De Vaarao’s en FOCUS en de dames van Triggered en Overstuur gaan laten zien dat hard staan in de boot en hard gaan aan de kant de beste resultaten opleveren. Naast de Bakboord bokaal zal ook het NSK verroeid worden, hier doen alleen de beste ploegen van de NOOC (Bakboord én Stuurboord) aan mee, dus natuurlijk zitten hier ook Orca ploegen tussen. Zeeslag en Luctor et EmErgo zullen hier wederom aan de start verschijnen, net als Neanderhalers. De Stuurboord bokaal levert twee herenploegen af bij het NSK, B.V.Row’tje en Orca 2.

Maar het kan niet alleen gaan om deze twee velden, er komt namelijk nog veel meer moois langs op de Bosbaan! Fast Vinny aka Vincent de Vries zul je waarschijnlijk niet zien vanwege de hoge snelheden die deze skiffeur zal behalen. De Double knør, een mix van Orca en Skøll, zullen deze snelheden in de C2* waarschijnlijk niet behalen. Op zondag starten er ook een hele rits aan dames in het D2x veld. Mario en Roeiigi, Op Karakter en Uitgeselecteerd zullen uitmaken wie er het beste damespaar is van Orca. En zoals gister de heren aan de beurt waren zijn vandaag de Lente Dames 1 en Lente Dames 2 aan de beurt. Ook hier is een taart behaald tijdens de Asopos Driekamp, namelijk door Lente Dames 2 en met een derde plek voor Lente Dames 1 ligt het allemaal weer heel dichtbij elkaar. Het heren ervaren 4+ veld is goed gevuld op de BOCS met Infamous Rowing Association, Bootram, Spookboot en Neanderhalers (die voor de oplettende lezer maar liefst drie keer starten dit weekend) die allemaal gaan voor die taart. Maar ook in het heren 4* veld doet een Orca boot mee, de La Trappe Quadrupel heren. Net zoals bij de lenteploegen waren bij de clubacht de heren zaterdag en de Dames Clubacht 2019 op zondag. Ook starten er twee ploegen in het commissie C4+ veld, de ijsscheppers van IJs&Zopie die ij(s)zersterk zijn door het scheppen van bolletjes pistache ijs en Commissie Hard Slaan wat naar gronding onderzoek van de Blikredaxi geen commissie blijkt te zijn maar eigenlijk de competitie ploeg Hardslag is!

Op deze laatste wedstrijd van het jaar is er ook het functie 8+ veld, waar bestuursleden van verschillende verenigingen met dezelfde functie samen in een acht stappen! Bij de Vieze Exen doet onze Hannah Vreeburg mee, ’t Financiële Genootschap wordt versterkt door Leanne Smit, in de boot van Compocoms voor de winst doet Remy Chou mee (voor de oplettende lezer doet onze compocom dus maar liefst aan vier verschillende velden mee) en last but not least zal Bart Vollebergh als slag Can I get a ‘vo(orzitters) op een hoog tempo de finish over laten vliegen.

Met vijfenvijftig ploegen aan de start is er voor ieder wat wils op de BOCS! Kom je mede-Orcanen aanmoedigen met een biertje in de hand op de Bosbaan, smikkel van de barbecue en pak het composlot feest lekker mee en geniet van het heerlijke weer! Tot op de BOCS!