Groot Orcaans Dictee 2020: Orca na Corona

Door Petra Dijkstra en Marthe van der Velde

Deze on-Nederlandse toestand van algehele malaise en hypochondrie, veroorzaakt door overmatig gegoogel naar symptomen, komt ten einde op het moment dat de minister-president op het 8 uurjournaal/achtuurjournaal/8-uurjournaal de teloorgang van COVID-19 aankondigt. Ook de Blikredaxi hervindt dan haar joie de vivre en verheugt zich op alle saillante evenementen die op de langetermijnplanning staan.

 

Na lang in thuisquarantaine geërgood te hebben, zullen eindelijk de boord-aan-boordwedstrijden aanvangen. Orcanen kunnen weer op ‘s lands mooiste roeiwateren concurreren met onder meer Lagaaiers, Nereïden en Proteeërswaarbij het “Allez Orca” traditiegetrouw het “Ioe Hikemelaya” zal overstijgen. De C4+’en kunnen van stal, maar ook blikkentaxi’s in gladde boten als de A-OE en de Gypfryt 2 zullen Orca nieuwe goudenmedaillewinnaars opleveren.

 

Om de triomfen te vieren zullen we allemaal ge-cc’d worden om te komen barbecueën op het terras. Er zal volop gerelaxt worden en er zullen natuurlijk wat mensen geïcet worden. Wellicht dat het een chique avond zal worden, waarbij ook bestuursleden Den Butter, Zuijderwijk en Hagemeier chic gekleed zullen verschijnen. Er zullen dan natuurlijk geen sateetjes of kipspiesen zijn, maar we zullen gebarbecuede chateaubriand of entrecote overgieten met bearnaisesaus, met voor toe een heerlijke crème brûlée.

 

De zwoele zomeravonden zullen onvermijdelijk leiden tot te veel seksuele, obscene capriolen in het Orquarium,  waarbij gonorroe en syfilis hoogtijdagen zullen ervaren. Gladde glijders en vulgaire viezeriken zullen zich inlaten met hier onvermelde en ambigue details.

 

O, wat een ongelooflijk/ongelofelijk vooruitzicht zal dat zijn! Voor nu blijven we nog even in quarantaine, maar we mogen ervan uitgaan dat de anderhalvemetersamenleving ooit zal eindigen. Houd moed en tot snel!