Een kaartje van… Marvin van der Meer

In “Een kaartje van…” sturen Orcanen elkaar een kaartje met een doorgeefvraag. In de vorige editie vroeg Mantas aan Marvin naar het wel en wee van de lustrumband in coronatijden.

Hee Mantas,

Het is erg interessant om te horen van je kamprechterervaringen en over hoe het in zijn werk gaat! Zo weet ik als tweedejaars toch nog een beetje hoe een wedstrijd nou eigenlijk is.

Helaas zijn er dit jaar nog geen wedstrijden geweest en zitten we nu noodgedwongen in een skiff of op de ergo om toch nog een beetje te sporten. Toch heb ik, toen het nog mogelijk was, meerdere keren per week gerepeteerd met de band en hebben we een leuk repertoire voor alle Orcanen opgesteld, met zowel echt goede nummers (Ain’t Nobody, Superstition), als de leukste cantus nummers (Het Regent Zonnestralen, Stiekem Gedanst). Er zit van alles bij en een goed feest zal gegarandeerd zijn.

“Een goed feest gegarandeerd met de Lustrumband!”


Vorig jaar is de Lustrumband opgericht ter ere van het tiende lustrum van onze mooie vereniging. Dit doe ik samen met negen andere Orcanen, waarbij ik zelf de tenorsaxofoon speel. Ondanks dat alle evenementen waar we tot nu toe zouden optreden helaas zijn verplaatst of afgelast, betekent het voor ons gelukkig niet dat we hebben stilgezeten.


Buiten de covers zijn we met een paar mensen binnen de band hard aan het werk gegaan om onze eigen lustrumnummers te schrijven. Hier hebben velen al iets van gehoord toen we vier maanden geleden onze band presenteerden met het nummer “Donderdagavond (zijn)”. Dit is overigens niet het enige lied waaraan is gewerkt de afgelopen maanden, dus hopelijk kijk je al uit naar de volgende nummers.


Door de huidige lockdown staan de activiteiten de laatste tijd echter grotendeels stil. We repeteren niet meer samen omdat het dat niet meer mogelijk is, waardoor we noodgedwongen alleen thuis repeteren en soms met zijn tweeën iets leuks gaan doen, zoals duetten spelen. Ook de studio-opnames voor ons eigen lustrumalbum zijn uitgesteld, maar als het weer mag springen we zo snel mogelijk de studio in om de nummers op te nemen. Dit doen we zodat je straks met de hoogste geluidskwaliteit je speakers eruit kan knallen.

“We duiken zo snel mogelijk weer de studio in om onze nummers in de hoogste geluidskwaliteit voor jullie op te nemen, zodat je je speakers eruit kan knallen!”


Verder heb je ons waarschijnlijk op Instagram voorbij zien komen met ons nieuwe item “Zondag met LuBa”, waarbij ik samen met de anderen van de band-promo elke week een lid aan je voorstel. Houd dus je Instagram en Facebook in de gaten, want binnenkort zal je meer over ons en de nieuwe nummers horen!


Hierbij geef ik het kaartje door aan Laura Evers en vraag me af hoe zij zichzelf nu vermaakt op de vereniging en hoe het is om als eerstejaars in een coronajaar lid te zijn geworden.