Lieve Ome Ølaf – Editie 13

omeolaf

Door Ome Ølaf

In ‘Lieve Ome Ølaf’ leggen Orcanen hun alledaagse issues voor aan de onverschrokken ome Ølaf, de viking die altijd met raad en daad paraat staat [sic]. Van “ik heb gezoend; ben ik nu zwanger?” tot “wie zijn FLOAT, ik heb ze nog nooit gezien?”, ome Ølaf heeft een antwoord!

Hooggeachte heer Ølaf,

Het is mij een waarlijk genoegen uw correspondenties te volgen in dit voortreffelijke verenigingsperiodiek.

Nu vind ik het niveau (‘vo) van de verenigingsmores laatste jaren in corporaliteit gezakt. Fama est dat diverse tradities in de ban worden gedaan met het oog op de publieke opinie. Ik zie menig sjaars dasloos door de sociëteit lopen. Welnu, de Arco zou niet moeten dalen, de sjaars moeten stijgen. Eleveer het jasje-dasjegehalte tijdens de borrels. Stel de das verplicht. Spijtknorren aller ploegen, verenigt u!

Met dien verstande wend ik mij tot u met het nederige verzoek in ’s jaars laatste uitgave een verbinding te scheppen met het spijtknorrige electoraat binnen Orca.

’t Welk doende,

De la Croix

Beste De la Croix,

Ik heb genøten van uw brief. In het øude Scandinavië gaat de legende van Knør en Kør: twee brøers die op het sterfbed van hun vader elk een vikinghelm erfden. Knør droeg de helm met de høørnen naar vøren en Kør met de høørnen naar øpzij. Dit geschil bøød hun alleen maar geruzie. Ze beschuldigden elkaar van ontrouw naar de familiegewøøntes. Zij vochten tot de døød.

Wij Vikingen noemen dit fenomeen høørntøørn. Twee mensen die als gebrøeders hadden moeten zijn, vechten zich de døød in door verschillende opvattingen over de møres. In uw brief proef ik dit ook. U berispt uw brøeders over futiliteiten als een das, terwijl u uw mede-Ørcanen zou moeten liefhebben.

Ik raad u aan mijn zevendelige serie over de legende van Knør en Kør op de køp te tikken voor een les over verdraagzaamheid en høørntøørn.

Grøte grøet,

Ome Ølaf

Zit jij nou ook met een groot probleem? Twijfel niet en lucht je hart in een mailtje naar blikredaxi@orcaroeien.nl o.v.v. Ome Ølaf en wie weet wordt je vraag volgende keer beantwoord door je favoriete oom! Natuurlijk kun je ons ook anoniem een mailtje sturen via bijvoorbeeld http://www.sendanonymousemail.net/