Een kaartje van… de Groene Arco

Lief (inmiddels al lang ingeburgerd) Bestuur 53,

De Groene Arco hier, om maar meteen antwoord te geven op jullie eerste vraag. Op de avond van de kleurbekenning werden de mensen door onze video nog even op het verkeerde been gezet, of het nou blauw werd of toch panter. Er was echter geen twijfel meer mogelijk toen wij in onze gi-ga-groene kleding kwamen aangedanst. Dit was de eerste avond dat wij ons ingestudeerde dansje voor jullie hebben mogen performen en dit zal zeker niet de laatste keer zijn geweest!

Maar naast dit inspirerende nummer zijn er nog meer belangrijke overwegingen waarom wij als Arco ‘23 voor deze veelzijdige kleur hebben gekozen. Laten we het even voor jullie op een rijtje zetten!

  • De kleur groen staat voor vernieuwing en wedergeboorte (Happlify, 2020). Na een uiterst geslaagde afroeiperiode van onze gele voorgangers staan wij nu te popelen om hun goede werk voort te zetten en hier onze eigen draai aan te geven. Wij hopen met net zoveel energie en enthousiasme een fantastische afroeiperiode neer te gaan zetten!
  • Daarnaast is groen ook de kleur van de lente (Happlify, 2020) en laten we nou net een nieuwe lichting lenteleden hebben mogen verwelkomen. Een sterke wedstrijdsectie en gemotiveerde comporoeiers staan als coaches klaar voor deze groentjes om ze helemaal klaar te stomen voor de wedstrijden die zij zullen starten. Wij kijken ontzettend uit naar de resultaten die zij zullen neerzetten op de lentebokaalwedstrijden.
  • Daarbij komt dat groen helpt het lichaam te ontspannen en stress te verminderen (Happlify, 2020). Zo’n vereniging waar hard presteren en hard borrelen beide centraal staan, kan soms zorgen voor een druk, al dan niet té druk leven. Als het je even te veel wordt, zijn wij altijd in de buurt om te chillen, te kletsen of simpelweg even onze kekke tuinbroeken aan je te showen voor ultieme ontspanning van jouw lichaam. Schroom dus niet om binnen te lopen of ons op de schouder te tikken voor een gezellig gesprekje.
  • Maar wat is een Arco zonder mascotte? Ook in deze overpeinzing heeft de kleur groen ons overtuigd aangezien de lijst van potentiële groene mascottes eindeloos bleek. Wist je trouwens dat de kerstman tot de jaren ‘50 niet in het rood, maar in het groen gekleed ging (Happlify, 2020)? Deze twee magnifieke kleuren zijn tevens complementair in de kleurencirkel. Dit resulteert erin dat rood het groen intenser maakt, en het rood roder lijkt door de combinatie met groen. Deze analogie spreekt natuurlijk voor zich, en deze informatie heeft ons dan uiteindelijk ook over de streep getrokken om onszelf in deze kleur te dopen.

Nu we jullie kennis over onze lievelingskleur hebben verbreed, zullen we ook nog even serieus antwoord geven op de laatst gestelde vragen. Te beginnen met de vraag of wij al innovatieve ideeën voor evenementen op de planning hebben staan. Wij zien ontzettend uit naar alle borrels en activiteiten die op de planning staan en we kunnen niet wachten om onze nieuwe ideeën met jullie te delen, maar helaas kunnen we voor de afroeiperiode nog niet te veel prijsgeven. Hou onze insta in de gaten voor alle info over de evenementen die wij voor jullie bedacht hebben!

De eerste borrels/activiteiten voor de lenteleden zijn inmiddels al wel achter de rug. Na een geslaagde startdag en eerste lente-activiteit, zullen we binnenkort de lenteleden meenemen naar de gymzaal om een avond te gaan apenkooien. Naast de externe activiteiten zal op 25 mei ook de traditionele lente-bierproef plaatsvinden waar we jullie allemaal graag voor uitnodigen. Grijp je kans om de lenteleden te leren kennen onder het genot van de lekkerste speciaalbiertjes!

Voor jullie laatste vraag wat ons favoriete nummer van gladde paling is, hebben we aan zeer gewaardeerd lid Hugo van de Arco gevraagd om zijn mooiste ervaring met gladde paling met jullie te delen:

‘Ik weet het nog goed. Ik stond in Tivoli: sleutels in mijn hand, mijn pupillen wijd, op zoek naar de uitgang. Uit het niets substitueerde de ruis van het publiek zich voor een stilte. De spanning in de zaal steeg. Iedereen vergat waar ze mee bezig waren, alle ogen richtten zich richting het podium. Er werd een nummer aangezet dat niemand kende. De tijd vertraagt terwijl de subwoofer begint te oscilleren. Een schokgolf verplaatst zich richting mij. Buckethats worden van hoofden afgeblazen, nektasjes knellen nekken af. Nu bereikt het mij. Een Ratata die mijn tedere ruggengraat doet rillen. Een eenzame traan rolt over mijn wang, mijn ziel voelt eindelijk compleet. De gladde paling heeft ook mij in haar ban.’

Bedankt Bestuur 53 voor jullie leuke kaartje!

Bij deze sturen wij het ‘kaartje van…’ door aan niemand minder dan de Orcaan van de
maand: Marnix Erasmus! Als lid van de CIA (Commissie Inrichting en Aankleding), gaat stijl jou natuurlijk nou aan het hart. Wij vragen ons dan ook af wat volgens jou, als voorvechter van stijl, jouw favoriete tint groen is?

Mede door jou staat er nu weer een, op het oog, ijzersterk KB te popelen om een jaar lang Orca onder hun hoede te nemen, maar wij vroegen ons af wat voor jou het leukste moment is geweest in dit formatieproces? Daarnaast ben jij ook de Vicevoorzitter van de Intro ‘23, maar dat Intro-rood heb jij al eerder over je schouders gedragen: ook in 2020 maakte jij deel uit van deze waardevolle commissie. Dit roept de vraag op: wat is de belangrijkste les die jij als intro-ervaringsdeskundige meeneemt naar de komende UIT-week?
Tot slot, Marnix, ben jij als doorgewinterde Orcaan voor ons en onze toekomstige groentjes een bron van kennis over deze vereniging. Daarom zouden wij ons vragenvuur graag willen afsluiten met de vraag; als jij ons en de nieuwe lichting Orcanen íéts mee zou moeten geven over onze/hun Orcarrière, wat zou dat dan zijn?

Literatuurlijst:

  • Team, H. (2020, 3 juli). 10 dingen die je nog niet wist over de kleur groen. Happlify.https://happlify.nl/blogs/news/10-dingen-die-je-nog-niet-wist-over-groen#:~:text=De%20kleur%20groen%20heeft%20betrekking,de%20lente%2C%20vernieuwing%20en%20wedergeboorte