Even voorstellen… Eerstejaars Licht 2014

 Door Nannet Fabri 

(Foto homepage Eline Hoogendoorn)

Echt grote namen zaten er niet in, maar hard gingen ze wel. De lichte eerstejaarsploegen van afgelopen jaren hebben heel wat prestaties neergezet. Zo werd Licht 2013 tweede in het eerstejaarsklassement, en Licht 2012 werd zelfs eerste. Ontzettend vet natuurlijk, maar het betekent ook dat er een enorme druk op de schouders van de mannen van Licht 2014 ligt. Is deze last die de mannen moeten dragen niet te zwaar, of gaan ze het succes van afgelopen jaren gewoon doorzetten?

Enthousiast 

Volgens hun coaches (Annemiek Bolier, Joep van Dijk en Meye Bloothooft) zijn ze de meest onderschatte en de meest enthousiaste ploeg van de eerstejaarsploegen op Orca. Een gesprekje met Licht 2014, bestaande uit David Verbart, Jelle Weulen Kranenberg, Jelle Kooistra, Joris Bos, Jos Tellegen, Ronald van Engen, Sjoerd Banken, Vincent Goris en Fayka van Opijnen (stuur), bewijst meteen dat deze mannen en dame inderdaad ontzettend enthousiast zijn. Ze kunnen zelfs crashen leuk laten lijken. Droge rijst met kip is eigenlijk best lekker, en ook de vezel- en zoutloze pannenkoeken zijn toch nog wel te versmaden. Een nadeel is wel dat je van al dat water, dat de hele dag door moet worden gedronken, ontzettend vaak naar de WC moet. Vincent voegt hier ook nog aan toe dat het van al dat vezelloos eten echt onmogelijk wordt om te poepen.

De ploegpresentatie van EJL 

Koehandelen 

Als ik vraag wat ze van de druk vinden die de ploegen van voorgaande jaren op hun schouders hebben gelegd, beginnen ze allemaal te lachen. Ze vinden het een eer om zulke ploegen op te mogen volgen en ervaren de druk helemaal niet als vervelend. Dat houden ze iedere training en wedstrijd in hun achterhoofd om elke keer beter te worden en de boot lekkerder te laten lopen. Niet alleen op het water is de ploeg erg competitief, tussen de trainingen wordt er fanatiek gekoehandeld. De winnaarsmentaliteit van de ploeg komt hierbij goed naar voren.

 Varsity 

Zonder dat ik ernaar hoeft te vragen, beginnen zowel de coaches als de stuur en de roeiers er al over: de Varsity. Over het algemeen een wedstrijd waar vooral de corporalen veel heisa om maken, en wij als knorren eigenlijk niet zoveel mee hebben. We starten hem en daar blijft het ook bij. Behalve voor de lichten. Zowel Licht 2012 als Licht 2013 zijn er bij deze wedstrijd met de overwinning ervandoor gegaan en zijn zo beginnelingen-af geworden. Een goede gewoonte die de mannen van Licht 2014 graag door willen zetten. Want wat is er nou mooier om dan te blikken en zo 10 punten voor het klassement binnen te halen én beginnelingen-af worden? Iets wat alleen maar op de Varsity kan.

EJL winterwedstrijden

EJL tijdens de winterwedstrijden (foto Eline Hoogendoorn)

Voordat het zover is, moet er nog een grote stap gemaakt worden. Tijdens de Winterwedstrijden is er een tiende plaats behaald en hoewel dat niet heel erg goed klinkt, was dit toch zeker een goede prestatie. Zoals de coaches al voorspeld hadden lag de top 10 op de Winterwedstrijden ontzettend dicht bij elkaar. Ook heeft de ploeg tot vlak voor de Winterwedstrijden met aardig wat blessures te kampen gehad, waardoor ze niet goed met z’n achten stappen hebben kunnen zetten. Nu is de hele ploeg weer helemaal fit en gaan ze hard hun best doen om hun positie in de top tien van het klassement te kunnen handhaven en om een weg naar bovenin het klassement te banen. De geesten van de orka’s en de beren zijn hun in ieder geval goedgezind.