Ploegrecept: Ravioli

Door Tessy Zwakenberg

Nadat je op het NOOC-openingstoernooi je benen helemaal hebt leeg getrapt, kun je wel wat extra energie gebruiken. En wat is er nu leuker dan samen eten met je ploeg? Om te voorkomen dat jullie eerst een half uur in de AH staan te twijfelen, schiet de Blikredaxi jullie te hulp. Zie hier een heerlijk, makkelijk en voedzaam recept om weer op krachten te komen. Tip: maak vooral lekker veel!

Ingrediënten: (per 2 personen)
– 250 gram ravioli
– 1 el crème fraiche
– 1 ½ el groene pesto
– ½ bakje (kastanje)champignons
– 1 middelgrote ui
– 1 teentje knoflook
– 2 tomaten
– rucola
– geraspte kaas

Eventueel:
– ½ avocado
– pompoenpitjes
– geitenkaas

ingrediënten

Bereidingswijze:
Breng de 250 gram ravioli aan de kook. Snijd de champignons in plakjes en de ui in blokjes. Bak dit samen met de geperste of fijngesneden knoflook tot het geheel gaar is. Roer dan de crème fraiche en de groene pesto erdoor. Snijd de tomaat in blokjes en voeg dit toe. Laat het geheel nog eventjes opstaan en dan is de pastasaus klaar (en als het goed is de ravioli intussen ook)

Leg op je bord een beetje rucola. Eventueel kun je hierdoor een beetje geitenkaas en stukjes avocado mengen. Doe de ravioli op je bord en schep hier de pastasaus overheen. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas en eventueel met pompoenpitjes. Je perfecte nahetroeienmaaltijd is nu klaar!

Ravioli