LiveCie in de spotlights

Commissie in de spotlight Wat is Orca zonder z’n commissies? Tsja, niks. Daarom verdient elke commissie het om een keertje in de spotlight te worden gezet. In deze rubriek licht de commissie zelf haar taken en bezigheden toe. Lees door.

Door Joep van Dijk 

Waar zal ik eens beginnen, bij het begin of bij het eind? Nu ik erover nadenk is er eigenlijk geen begin of eind. Roeien is namelijk het begin en het einde. Roeien is de start en de finish. Roeien is mentaal, fysiek en buitenaards. Roeien is in de boot en erbuiten. Roeien is eten maar ook naar de wc gaan. Roeien is samen maar ook alleen. Roeien is verdriet en vreugde, tranen en genot. Roeien is het hier en nu, maar ook het verdere verloop. Roeien is naar Orca gaan maar ook weer terug naar huis. Orca is hetgeen waar begin en eind samen komen. Orca is een identiteit. Orca is een pad dat je inslaat en als ander mens zal verlaten. Het pad van Orca bepaalt je verdere verloop. En dat verloop is geweldig mooi. Het pad dat je inslaat wanneer je voor het eerst de Orca-kantine binnenloopt is een pad dat niet te voorspellen is. Je weet niet waar je begint en je weet niet waar je eindigt. Maar ergens gedurende het pad gebeurt er iets met je. En wat er gebeurt is een prachtig mysterie: een Orcaan van willekeurigheden en onvoorziene geweldigheden.

Een aantal Orcanen besloot op net zo een willekeurige dag in een willekeurig jaar met een willekeurig alcoholpercentage dat het toch wel heel erg vet zou zijn om de paden van al deze diverse Orcanen vast te leggen. Dit bleek een geweldig idee. Vol genot schoten zij pad voor pad, traan voor traan, lach voor lach. Toch miste er iets. Maar wat?

Zo ongeveer 3 maanden geleden kwam dit eurekamoment. Een willekeurige Orcaan bedacht dat het toch wel heel vet zou zijn om niet alleen binnen Orca maar ook daarbuiten de paden te delen. Zijn filosofie was dat met het delen van deze paden sommige paden wellicht voor externen niet meer noodzakelijk zouden zijn. Nu was het ook zo dat deze Orcaan vooral het wedstrijdpad een geweldig mooi pad vond. Het delen van dit pad met onwetenden zou wellicht vonken van awesomeness over kunnen brengen naar beide betreders. Paden delen is namelijk net als samen een weg oversteken, met zijn tweëen hoef je maar één kant op te kijken. Jullie weten natuurlijk meteen al dat dit het begin was van de LiveCie.

In het weekend van 5 en 6 juli zal de LiveCie Nederland laten zien wat wedstrijdroeien is.

De LiveCie is een groep mensen die alles op alles zetten om de paden van het leven der wedstrijdroeier over te brengen op de toeschouwer. En deze paden beginnen bij het begin en niet pas bij de laatste 250 meter van de Slotwedstrijden. In het weekend van 5 en 6 juli zal de LiveCie Nederland laten zien wat wedstrijdroeien is.  We zullen iedereen op de Bosbaan meezuigen in de magie van het wedstrijdroeien. En omdat wedstrijdroeien ook niet het begin is maar een bankje op het pad zal roeien zelf de basis vormen. Productie van roei-items over bootnamen tot de geschiedenis van het studentenroeien en over stuurtjes tot de holland acht. Deze items worden aangevuld met beelden van start tot finish en een live-stream van alle beelden. Als klap op de vuurpijl zal onze eigen ‘De Wereld Haalt Door’ zijn doorstart krijgen op de Bosbaan als avond-2k van het Roeien! Leip!

livecie

Maar goed, genoeg promotie. Grappen zijn ook belangrijk. Maar eerst het meerjarenplan.

Het meerjarenplan is net als de LiveCie ook een plan wat een begin en een eind heeft. Wij zullen daarbij helpen. Promotie van wedstrijdroeien, bonding van verschillende jaarlagen, werving van nieuwe leden met het beeldmateriaal en naamsbekendheid. Stimulatie van individuen om zich te ontplooien, bonding van wedstrijdroeiers met competitie-knallers en waardering van iedereen. Zo. That is that.

Perzikdanoontjes zijn supervies!

Vergaderingen zijn altijd heel productief omdat er supergoed gekookt wordt door de Wedstrijdslotcie. En perzikdanoontjes zijn supervies. Meer volgt later, hoop ik.

Had je toen je dit las nou zoiets van de tering, wat een ongelooflijk schijtverhaal en heb je al je vertrouwen in Orca verloren? Of sprong je een gat in de lucht, zag je het licht en waren al je eerste wereldproblemen in 1x uit de wereld? Contact dan in beide gevallen de LiveCie via wedstrijdslot@orcaroeien.nl. Zonder jullie is de LiveCie nergens… Meewerken, tegenwerken, advies indienen of kritiek geven? Het mag allemaal! We hebben jullie nodig, want een ding is zeker: de LiveCie is voor Orcanen en door Orcanen. Haal door!

Xo

ps: mocht je niet weten wat de Slotwedstrijden zijn, mail dan ook naar wedstrijdslot@orcaroeien.nl odz meer mail is meer beter!