Op liftweekend naar Frankfurt

Door Anne Snieder 

In plaats van negen uur in Utrecht, zijn Bram en ik het liftweekend naar Frankfurt gestart om half twaalf in Amsterdam vanwege het vergeten van een geldig identiteitsbewijs. Voordat we het wisten moesten we onze koffie atten omdat we beet hadden en mee mochten rijden met een zakenmannetje naar Arnhem!

lifweekend

Onze achterstand pakte misschien wel uit in een groot voordeel want de ene lift na de andere bood zich aan. Terwijl een groot deel van de koppels vast zat in het gehucht dat Sevenum heette, raceten wij door tot 60 kilometer vanaf Frankfurt waar onze laatste chauffeur, een mollige Duitser met een grote portie humor, ons met 180 km/uur met behulp van zijn tomtom tot aan locatie bracht: de Ruder-Club Nassovia. We werden hartelijk ontvangen (als eerste!) en na een heerlijke douche begonnen de koppels langzaam binnen te stromen. Na de barbeque deden we ons tegoed aan de iets zwaarder vallende apfelwein dan gedacht in een après-ski bar.

liftweekend
Zaterdag bleek dat de Duitsers niet aan boordroeien deden maar liever sculden, enthousiast deden we mee om te laten zien dat we het veel beter konden. Na deze voor sommigen nieuwe ervaring nam Alexander, de Duitser van de roeivereniging, ons mee Frankfurt in om de mooie plekjes te laten zien. De schnitzel als avondmaal kon natuurlijk niet ontbreken in het programma en met deze stevige bodem konden we er weer tegenaan om de karaokebar in Frankfurt te verkennen. De meeste nummers daar werden aangevraagd door Orcanen. Met een halve liter bier in de hand lieten we zien dat Nederlanders veel ‘’ veel beter’’ kunnen zingen. Helaas moesten we zondagochtend vroeg weer terug liften. Als afsluiting met een wijntje en een pizza besloten Bram en ik dat het een topweekend was. Akcie bedankt!