Nabeschouwing – Heineken Roeivierkamp

herenclubacht klein

Heineken

Afgelopen weekend lag de zonovergoten Amstel vol met een groot scala aan (internationale) wedstrijdboten. Van eerstejaarsachten tot de boten van de Nederlandse equipe, voor het publiek was er genoeg te zien! De Heineken is een spannende wedstrijd door de vier verschillende afstanden, waarbij de sprints vaak doorslaggevend zijn.

Ook Orca was hierbij goed vertegenwoordigd en heeft dit weekend mooie prestaties neergezet.

1e divisies
Zoals ze aan hun stand verplicht waren, wonnen Inge (dubbelvier) en Claudia (acht) hun velden met overmacht door op alle afstanden ruim de beste te zijn. Een leuk opwarmertje voor een belangrijk Olympisch seizoen! De OJD/MGD en OJZ/MGZ achten eindigden in hun veld allebei als derde achter de Holland Acht en de verenigingsacht van Nereus. Vooral de 750 meter van de mannen van Orca was indrukwekkend: ze eindigden hier slechts drie seconden achter de boot van de bond en stelden zo de derde plaats veilig. Om het Nereus op de Head moeilijk te maken, zullen zowel de mannen als de vrouwen wel beduidend meer snelheid moeten laten zien op de langere afstanden.

3e divisies
Hoewel MGL opviel met een goede 2500 meter (2e) en MGZ met een goede 250 meter (2e) was het eindresultaat respectievelijk een 5e en 8e plaats in de eindrangschikking.

Eerstejaars
Net zoals op de winterwedstrijden was het EJD dat liet zien in de top van het veld mee te kunnen varen. Met de tweede plek dit weekend hebben ze voorlopig de koppositie gepakt in het eerstejaars klassement en zijn ze, niet onbelangrijk, de meest constant presterende ploeg in dit klassement tijdens de eerste wedstrijden. Dat belooft veel goeds voor de rest van het jaar! Ook EJLD liet zien hard te kunnen roeien. Vooral een goede zondag, met twee 3e plaatsen, leverde hun een mooie 5e plaats overall op.

EJZ besloot het weekend als 8e en pakte daarmee het tweede punt voor het klassement. Voor EJL bracht het weekend met de 10e plaats helaas niet wat ze hadden gehoopt. Gelukkig is er volgende week alweer de Head waar alles weer anders kan liggen. Immers: niets is zo veranderlijk als eerstejaars roeien!

Clubachten
De herenclubacht leverde dit weekend een topprestatie door de 250 meter te winnen en tweede te worden in de rangschikking. Duidelijk is dat zij mee gaan doen voor de overwinning in de kruithuisbokaal, ze staan immers al op de eerste plaats! Sowieso was Orca goed vertegenwoordigd in dit veld met ook een 4e plek voor de Hamtarows. De Yolo gangster acht haalde niet de 16e plek die zij begeerden, maar mochten/moesten met een 10e plek op zaterdag door naar de zondag en werden overall 11e. En dat met 2x trainen! De damesclubacht mocht ook starten op zondag en heeft een nette 12e plek behaald.

Verstopte Orcanen
Tot slot startten er dit weekend ook nog een paar Orcanen bij andere verenigingen. Ten eerste tikte Sjoerd Hamburger een blik binnen in het veteranen B-veld met alle vedettes van Proteus. Verder roeide Robin mee te midden van de zware skøllies en stuurde onze top penningmeester Wieke de veteranen ploeg van Tromp succesvol naar een derde plek.

Kortom: Het was een zonnig en succesvol weekend op de Amstel! Op naar volgend weekend!