Nabeschouwing – Skøllcup

skollcup1
Hamtarow blikt wederom

In het weekend van 16 en 17 april was het zo ver: de Skøll Cup op de bosbaan. Ontzettend veel Orca ploegen deden mee, van roeigeweld in het C4+ veld tot aan onze clubachten die tijden hebben neergezet voor de Kruithuisbokaal.

Zaterdag
De zaterdag begon vroeg voor een hele hoop C4+ ploegen. Er gingen 7 ploegen tegelijkertijd het water op, waardoor er ook 7 C4+ boten tegelijkertijd moesten worden opgeriggerd. Gelukkig hadden we de hulp van onze lieftallige Compocie waardoor er veel werk uit de handen van het bestuur werd genomen. Compocie bedankt voor jullie hulp en aanwezigheid op beide dagen!

Met in de ochtend een aantal voorwedstrijden voor de NOOC, moesten ook onze skiffeur Jelle de Ru in het Hcl1X veld en onze damesploeg Julia’s pasta in het D4+ veld van start. Vervolgens volgden onze herenclubacht en Wietse & Gerco, die allebei een nette plek in de A-finale wisten te behalen.

Na een Skøll burger te hebben gegeten en genoten te hebben van de eerste NOOC finales met GoProw (D6) in de B-finale, Botervlootje (D6) in de A finale en Berend Bootje (H4) in de A finale, mochten ook Omslaand Succes, Zilvervloot en Herowine het tegen elkaar opnemen in de D finale (D2). Bootoverend (D2) wist zelf een plekje te bemachtigen in de C finale en werd 2e. Tevens waren FLOAT en V.I.N. vertegenwoordigd in het dispuuts C4+ veld. Alhoewel ze minder hard gingen op het water, gingen ze aan op het land. De beruchte disputenborrel bleek namelijk nogal gezellig!

Vervolgens lagen onze dames van Bokaal X in de IJsbrekert aan de start. De IJsbrekert mocht zijn naam gaan waarmaken om zich met volle vaart door de golven van de bosbaan te slaan. Op de zaterdag leek de bosbaan immers op een zee met hoge golven. Met veel wind en ruwe halen, wisten onze dames zich te plaatsen voor de B-finale, waarin ze uiteindelijk een nette 3e plek hebben neergezet.

En tot slot mochten de rest van de ploegen van de NOOC die op zaterdag startten aansluiten, waarbij Kantje Boord (H5), Bootox (D3), en Plons (H1) het moesten gaan waarmaken. Strijdend door weer en wind zijn er prima prestaties neergezet.

De herenclubacht en Wietse & Gerco wisten het in de A-finale wederom spannend te maken. Wietse & Gerco zijn tweede geworden en ook bij de herenclubacht waren een Nereus- en Proteusploeg ze helaas net iets te snel af.

Zondag
De zondag begon ook vroeg, maar ditmaal iets later dan de zaterdag. In de ochtend mochten 2 Orcaploegen zich bewijzen. Met een zonnetje en glad water, hadden zij beter weer om te roeien. Orcinus Assasinus Orca (H2) wisten zich te plaatsen voor de C finale en behaalden een 6e plek. Bootylicious (D4) behaalden een D finale en een 3e plek.

Vervolgens was het terrein rondom de botenwagen begeven met ouderejaars Orcanen, die zich mochten gaan bewijzen voor de Vlietbokaal in het H4+ veld. Hier deden de volgende ploegen aan mee: Fleur en Madelon, Orcasauriërs, ANNA o.d.z. ik heb een boot!, Erowtisch, Damesch éèn en Hamtarow. Met 6 ploegen en dus ook 6 gladde boten, begaven de Orcanen zich naar de start. De Orcasauriërs hadden helaas pech met de loting, waardoor ze net geen B-finale wisten te behalen in dit veld met 40 inschrijvingen. Verder wisten onze mannen van Hamtarow zich wel te plaatsen, zelfs voor de A-finale. Vanwege het feit dat er alleen een A- en B-finale  was uitgeschreven, mocht de rest helaas niet nog een tweede keer de baan over.

skollcup2
De heren van Fleur & Madelon in opperste concentratie voor de race

De dames Willemijn & Maud volgden daarna in een 2X, waarbij ze uiteindelijk naar de A-finale mochten. Al snel werd duidelijk dat Maud & Willemijn hun blik helaas moesten weggeven aan een ander tweetje. Wel staan zij nog steeds 1e in de Ask & Embla bokaal!

En naast deze ouderejaars mannen en dames, zagen we toch ook echt een gele 8+ op het water voorbij glijden met 8 dames die streden voor een mooie plek in de Kruithuisbokaal. Helaas mocht ook de damesclubacht helaas niet een tweede keer het water over in een finale.

Daarnaast ging het veld weer over van lange boten naar dikke boten die met horten en stoten de baan over gingen. Vicious (D5) wist een B-finale te behalen en net 2e te worden en Goldriggers en Patrouille (H3) behaalden een respectievelijke C- en B-finale. Tot slot eindigde  de dag  met onze heren in Bokaal X die een 6e plek in de B finale wisten te behalen en hebben onze dames in poule 1 het weekend zeer netjes mogen afronden.  De dames van Potjanblikkie kwamen ondanks een snoek in de voorwedstrijd terecht in de A-finale, maar wisten de koplopers daar helaas niet bij te houden. Uiteindelijk eindigden zij op een 6e plek overall in de  NOOC. Goed gedaan dames!  De dames Orkaters, James Boat en Fata Orcana wisten opeenvolgend een C en B finale te behalen, waarbij James Boat het mocht opboxen tegen Fata Orcana in de B finale. Na veel roeigeweld kwam er dan toch echt een einde aan het eerste competitie weekend op de Bosbaan. Jullie hebben je in ieder geval nu wel kunnen voorbereiden voor de grootste wedstrijd van het roeiseizoen: de Orca Competitie Slotwedstrijden, tevens op de bosbaan!

Bestuur ’15-’16 ziet jullie graag snel weer terug op wedstrijden, maar dit zal helaas niet tijdens de Rottebokaal zijn. Hier neemt bestuur ’14-’15 het stokje eenmalig over! Onder leiding van Friso van der Klaauw, Commissaris  Competitieroeien ’14-’15 en tevens roeier bij  de Orcasauriërs,  zullen jullie  op de Rottebokaal opnieuw gaan strijden. Wij wensen jullie veel succes op de Willem Alexanderbaan in Rotterdam! Bestuur ’15-’16 zan aan jullie denken vanuit Marrakech.

Haal door!

Door Laura Brouwers