Nabeschouwing – Damen Raceroei Regatta

damen.1
Annemarie, Carlijn, Kyra en Maria winnen het Laga-lustrumnummer DSA4-
Afgelopen weekend vond in zomers weer de Damen Raceroei Regatta plaats op de WAB. Veel Orcanen verschenen aan de start en dit leverde twee blikken op. Op zaterdag won Rosa het DSA1x veld. Ze kwam enorm hard uit de start en controleerde daarna haar race met goed roeien. Gefeliciteerd! Om de Orca-overmacht in dit veld nog kracht bij te zetten werd Annemarie tweede.
hoi
Ook het andere blik van dit weekend kwam op naam van OJD: Annemarie, Carlijn, Kyra en Maria wonnen het Laga-lustrumnummer DSA4-. In een knock-out toernooi over 1250 meter wonnen ze van achtereenvolgens Skoll, Gyas en Skadi en werden daarmee de beste verenigingsvier. Super cool!
hoi
Een andere opvallende prestatie werd op zaterdag geleverd door de eerstejaarsploegen. Zij behaalden allemaal de A-finale, een grote verbetering ten opzichte van de Varsity en Westelijke. De grootste sprong was van de eerstejaars lichte dames: twee weken eerder werden ze nog voorlaatste, nu voeren ze met solide halen naar een tweede plek in de A-finale, slechts 1,5 seconde achter de winnaar. Een knappe prestatie! EJD werd 4e, EJZ 5e en EJL 6e.
hoi
Op zaterdag waren er nog twee net-niet overwinningen te noteren: de Henley 4- (Djimmer, Jonathan, Henk Jan, Jort) verloor in een super spannende race nipt van een lichte SB 4-. Dit zal voor de mannen des te meer reden zijn om hard te trainen. Vincent lag lang aan kop in de LSA1x maar moest de overwinning helaas ook laten gaan. Zijn tijd van 7:21 laat wel zien dat hij over veel snelheid beschikt.
hoi
Zondag, met harde wind tegen tijdens de finales, kwamen er naast de DSA4- geen Orcanen meer in de buurt van een overwinning. EJD voer helaas B-finale, de overige eerstejaars haalden wel de A-finale maar konden niet meedoen voor de winst in het beginnelingenveld. Opnieuw waren de lichte dames met een derde plek er het dichtste bij. Ook de middengroepen voeren overwegend A-finales maar om ook daadwerkelijk blikken mee naar Utrecht te nemen, zal er de komende wedstrijden nog een schepje bovenop moeten. Leuk om te zien was wel dat er binnen het weekend gegroeid werd in de races, dus dat belooft veel goeds. Op naar de Hollandia, over twee weken op de bosbaan! Benieuwd naar alle uitslagen van de Damen? Check http://regatta.time-team.nl/raceroei/2016/results/c18.php.