Nabeschouwing – Thetis sprint & ARB

arb1
Middengroep licht blikt én Anne behaalt daardoor de SA-status, dubbel feest dus!

 

Door Jurriaan Jansen

De ARB wedstrijden op de bosbaan waren afgelopen weekend zoals een wedstrijd hoort te zijn: snel weer, veel blikken en een aantal Orca-records. Benieuwd hoe het ging? Hieronder lees je over de opvallendste resultaten.

Het weekend begon op vrijdagavond met de Thetissprint. Hier werden al de eerste Orcablikken binnengetikt. Loes en Myrna wonnen de DN2x en eerstejaars licht won tegen de verwachtingen in het LB4+ veld. Verrassend, omdat ook MGL hier startte. De middengroepers  hebben op zondag echter overtuigend revanche genomen door het tellende blik in de LB4+ mee naar huis te nemen en dat ook nog in een Orca-record te doen. Zo verdeelden de lichte ploegen de blikken eerlijk. Het is aan de eerstejaars om op de Slot het goede voorbeeld van MGL te volgen en ook beginneling-af te worden!

Op zaterdag schitterde Rosa: zij won in een ruim Orca-record (en bijna PR) het DO1x veld en ook nog het DSA2x veld met Roos van Proteus in een snelle tijd. Henk Jan domineerde met Marcus (oud-Orcaan, nu Vidar) het N2x veld. In het DSA4- veld barstte een ware Orca-strijd los. Annemarie en Kyra lagen met twee van hun ploeggenoten uit de Henley damesacht aan de start en werden uitgedaagd door Carlijn. Zij had met een seatrace een (al dan niet tijdelijk) plekje in de Nederlandse SB4- veroverd en mocht laten zien een toevoeging aan deze ploeg te zijn. Dat lukte redelijk, al bleken Annemarie en Kyra nog een maatje te groot. Zij voeren naar een overwinning in een mooie tijd. Tot slot won Daan met zijn Nereuspartner zonder bovenmatige inspanning het SA2x veld.

arb2
Annemarie en Kyra blikken in het DSA4- veld

 

Op zondag werd het blikken tikken vrolijk doorgezet. Rosa won opnieuw het DSA2x veld met Roos, in dezelfde tijd als zaterdag. Ook Henk Jan kopieerde in de N2x zijn uitslag van een dag eerder. Annemarie en Kyra voeren naar hun tweede blik van het weekend door ruim als eerste over de streep te komen in de DSA8+: zij lijken op stoom te komen voor Henley over twee weken. Ditzelfde kan gezegd worden over de Henley 4+ (Nicos, Niek, Timen, Timon en Anne) die ruim wonnen in het O4+ veld, ook hier in een Orca-record.

Ook bij de niet-overwinningen zaten dit weekend knappe prestaties. Zo werd eerstejaars zwaar verrassend 3e op zaterdag in het klassementsveld. In de voorwedstrijd werd zelfs 5:57 gevaren: een zeer snelle tijd. Ze konden dit op zondag geen vervolg geven met een beginnelingenblik, maar er is nog een kans op de Slot! Hetzelfde geldt voor de lichte dames, die inmiddels een abonnement hebben op A-finales maar zondag helaas naast de overwinning grepen (3e). Ook voor de zware development 4- lijken er op de Slot kansen op een blik gezien hun nipte tweede plaats op zondag in de N4-.

Benieuwd naar de rest van de uitslagen? Check http://regatta.time-team.nl/arb/2016/results/c18.php.

Over twee weken sluiten de meeste roeiers hun seizoen af bij de Slotwedstrijden: de laatste kans om te shinen en blik te trekken, dus reden genoeg om nog hard te trainen. Een deel van de wedstrijdsectie (MGZ, Annemarie & Kyra en Daan) reizen af naar Engeland voor de Henley Royal Regatta. Niet voor iedereen zal dat weekend ook het begin van een welverdiende vakantie zijn. Zowel Carlijn als Daan maken nog kans op een uitzending naar het WK U23. Annemarie en Kyra zullen nog strijden voor een plek in de 4- op het niet-Olympisch WK. Beide toernooien vinden plaats op de WAB bij Rotterdam. En dan zijn er nog, niet te vergeten, de Olympische Spelen in Rio voor Claudia en Inge. Een zomer om je vingers bij af te likken als roeifan!