Voorbeschouwing Henley Royal Regatta – W8+

In de aanloop naar en in de loop van de Henley Royal Regatta doen verschillende Orcanen verslag van hun ervaringen. Vandaag is het de beurt aan Kyra de Vries.

henley
Vroeger was dit de enige manier waarop dames op de Henley verschenen, gelukkig is dat nu wel anders.

 

Voor Annemarie en mij is het inmiddels de tweede keer dat we mogen deelnemen aan de Henley Royal Regatta. In 2012 deden we mee in de SB-acht, waarmee we helaas na ronde 1 alweer naar huis werden gestuurd. Dit jaar keren we terug in een developmentacht en zijn we erop gebrand het langer vol te houden!

Een paar weken geleden zijn wij samen met een aantal andere meiden vanuit heel Nederland in een acht gezet. Uit de paar potjes die we in Nederland hebben gevaren bleek dat we misschien toch iets vaker moesten trainen. Nadat we de trainingsfrequentie hebben opgevoerd van nagenoeg nooit naar enkele keren per week, beginnen we nu een beetje op stoom te komen. En dat is maar goed ook, want voor de eerste ronde zijn we geloot tegen een ploeg waar we op de Holland Beker nog flink van verloren.

Niet alleen op roeivlak ben ik van plan het beter te doen dan de vorige keer dat ik in Henley was, ook op het gebied van kleding denk ik er nu beter voor te staan. De kledingvoorschriften stellen het volgende: “Dresses and skirts should be of modest length defined as falling just above the knee or longer. Whilst not a requirement, ladies are encouraged to wear hats”. In 2012 dacht ik naïef genoeg dat die kledingvoorschriften vast niet al te serieus werden genomen, met als gevolg dat ik minstens 20 keer bijna van het terrein ben afgestuurd omdat mijn jurk niet lang genoeg was. Dit jaar heb ik een jurk gefikst die bijna tot op de grond komt – wat ik een nogal knappe prestatie vond aangezien ik 1,90m lang ben – en er zit zelfs een hoed in mijn tas, dus met die party komt het wel goed!

Wil je ons volgen? Wij staan ingeschreven onder de naam ‘Hollandia roeiclub’ en doen mee aan de Remenham Challenge Cup.