Een kaartje van… Tim Marringa

In “een kaartje van…” sturen Orcanen elkaar een kaartje met een doorgeefvraag. Vorige keer vroeg Bernard Bronmans aan toenmalige kandidaatsvoorzitter Tessa Sturkenboom: Kan je wat vertellen over de voorbereidingen in aanloop naar je voorzitterschap en waar kijk je het meeste naar uit komend jaar? Aangezien Tessa het afgelopen jaar helaas niet in de gelegenheid is geweest om deze vraag te beantwoorden, hebben wij hem doorgeschoven naar onze nieuwe kandidaatsvoorzitter Tim!

Hé Bernard! O.d.z. ‘beter laat dan nooit’ zal ik je vraag van vorig jaar september over de voorbereidingen als kandidaatsvoorzitter beantwoorden.

De zoektocht naar een kandidaatsvoorzitter begint eigenlijk al voordat het bestuur goed en wel op weg is. Rond december wordt er al gekeken naar wie het stokje het daaropvolgende jaar gaat overnemen. Na een uitgebreide motivatiebrief volgt een sollicitatiegesprek met de huidige voorzitter, iemand uit het bestuur en de Raad van Advies. Na een wilde ontvoering en een route door heel Utrecht kreeg ik de Orcavlag in mijn handen en kon ik los met het vormen van mijn eigen kandidaatsbestuur.
 hallo
Na vele liters koffie en gesprekken met Orcanen was het vragen van het kandidaatsbestuur heel bijzonder. Voor de oude loods van de Batavier aan de Oudegracht werden symbolisch fakkels door het oude bestuur overhandigt. Met het kandidaatsbestuur zijn we nu bezig met de overdracht met het huidige bestuur, het opzetten van een bestuursplan en persoonlijke jaardoelen en het brainstormen over hoe we Orca nog nét een beetje mooier kunnen maken en nog nét een tikje harder kunnen laten roeien. We stromen over van de ideeën, de energie en het enthousiasme en we staan volledig klaar in de startblokken om vanaf begin september er volle bak tegenaan te gaan.
hallo
kandidaatsbestuur
Tim met zijn kandidaatsbestuur
hallo 
Zelf ben ik vooral bezig met het uitwerken van allerlei plannetjes, loop ik veel met Tessa mee, vergader ik met de RvA, overleg ik met de (kandidaats-)voorzitters van Triton en Viking en spreek ik allerlei oud-bestuursleden en ervaren Orcanen om me tot in de puntjes voor te bereiden op mijn bestuursjaar. Achter de schermen gebeurt er ontzettend veel, van overleg met wethouders over het kanaal tot vergaderingen met de Universiteit en meetings met de Driewerf over de toekomst van het gebouw. Ik kijk er erg naar uit om onze inmiddels flinke lijst met plannen samen met mijn mede-bestuursgenoten in de praktijk te gaan brengen en fulltime bezig te kunnen zijn om Orca op alle vlakken beter te maken. Stiekem kijk ik  ook zeker naar uit naar de eerste keer dat ik het Orcalied in mag zetten. Samen met een grote groep Orcanen het verenigingslied zingen om bijzondere momenten en topprestaties te vieren is een heel bijzonder en krachtig iets!
 hallo
Op mijn beurt heb ik een vraag aan Roos Reinartz (Talentenacht, Potjanblikkie, Blikredaxi, IJs & Zopie, CHR). Wat zou je aan huidige Orcanen en toekomstige eerstejaars willen meegeven over hoe je in je eerste jaar zowel op het water als aan de kant hard kunt gaan op Orca?