Commissie in de spotlight – Galacie ’16-’17

Door Yuye Lanz

16601751_1606790539335843_480764395484776611_o
Galacie ’16/’17 met v.l.n.r. Jurrian de Kanter, Tessa Welter, Eline Berghorst, Bram van Schaffelaar, Hester Koning, Tessa Deggeller en Lukas Valentijn. Foto door Rikkert Wijrdeman

Zaterdag 14 januari 2017. Een koude winternacht en Utrecht ligt bedekt onder een klein laagje sneeuw. Onder dikke winterjassen vangen buitenstaanders een glimp op van hoge hakken en glanzende herenschoenen. Staat deze datum nog in je geheugen gegrift of kun je je het – om wat voor reden dan ook – toch niet meer zo goed herinneren? Om jullie geheugen weer op te frissen richten we deze week de spotlights op de Galacie ’16-’17!  Aangezien er niet genoeg geflirt werd voor de douchegeheimen en we het gala natuurlijk niet onopgemerkt voorbij konden laten gaan, nemen we een kijkje achter de schermen.

Of er dit jaar een gala zou komen, was nog maar de vraag. Bijna zou dit een jaar worden zonder stress en zoektochten naar de perfecte jurk of een heus driedelig rokkostuum. Gelukkig stond er iemand op. Geen gala was geen optie. Daar was Tessa Welter, zij heeft het initiatief genomen en de Galacie ’16-‘17 opgericht. Aan haar zijde stonden Jurrian de Kanter, Bram van Schaffelaar, Tessa Deggeller, Lukas Valentijn, Eline Berghorst en Hester Koning.

Dat zij niet stil hebben gezeten is duidelijk gebleken. Ze moesten in een zeer kort tijdsbestek en onder hoge druk (“Komt er nog een gala? Kunnen we al galakaartjes kopen? Zijn er al mensen bezig met een gala?”) alle nodige voorbereidingen treffen. Dit kostte bloed, zweet en tranen waar talloze vergaderingen aan vooraf gingen. Deze duurden voort tot in de late uurtjes. Plannen werden gesmeed en ideeën ontstonden met het drinken van liters koffie om de slaap te verdrijven. Dit allemaal op welbekend terrein – hoe kan het ook anders onder invloed van echte Orca sferen – bij IJs & Zopie.

Het resultaat mocht er zijn. Het werd groots aangepakt. Een chique dresscode, white tie, mocht hier niet aan ontbreken. De locatie was dit jaar Number Four, een prachtige zaal, gevestigd in stadion Galgenwaard waarbij er ook een glimp van het veld kon worden opgevangen. Of dit de daadwerkelijke locatie werd zorgde bij de Galacie nog voor de nodige zweethandjes, maar we werden in stijl ontvangen en bij aankomst lag de rode loper al klaar. De muziek werd niet alleen verzorgd door een DJ, maar ook door een heuse liveband! Niet te vergeten: de open bar waar vele alcoholische versnaperingen voor ons klaar stonden. Het was een geweldig gala met speciale dank aan de Galacie ’16-‘17! Is je geheugen weer opgefrist, of wil je de avond gewoon nog een keer herbeleven? Ga snel naar facebook, want de foto’s staan online!